Voleybol ülkemizde de dünyada da yeni nesil popüler sporlar arasında yerini aldı. Tüm dünyada hüküm süren futbolun yanına son yıllarda voleybol seyircisinin artması ile gelen dönüşler mutluluk verici. Tabii bunun etkisi de şüphesiz ki Filenin Sultanları’nın geçen yaz 2023 yazında yakaladıkları başarı ve unutulmaz madalyalar.

Ülkemizde Vodafone Sultanlar Ligi tamamlandı ve play-off mücadelelerinde 5 maçın 3’ünü kazanan Fenerbahçe Opet oldu. Şampiyon sarı melekler olurken Eczacıbaşı takımı şampiyonluk hasretine bir yıl daha eklemiş oldu. Kupaların favori takımı Vakıfbank ise bu sezon takım kadrosundan istediği verimi alamadığı için çok etkili bir oyun ortaya koyamadı. Voleybol takvimi ile müsabakalar hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Voleybolda Milletler Ligi Zamanı

FIVB Kadınlar Milletler Ligi, Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından düzenlenen bir voleybol turnuvasıdır. İlk kez 2018 yılında düzenlenen bu turnuva, kadın voleybolunda önemli bir yer edinmiştir.

Raf Sistemlerinde Endüstriyel ve İkinci El Çözümler Raf Sistemlerinde Endüstriyel ve İkinci El Çözümler

Milletler Ligi'nin voleybol maç takvimi şu şekildedir:

2018: İlk kez düzenlenen Milletler Ligi, 17 Mayıs - 1 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşti. Turnuvada toplam 12 ülke yer aldı ve finalde ABD, Brezilya'yı mağlup ederek şampiyon oldu.

2019: İkinci sezon, 21 Mayıs - 7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşti. Yine 12 ülke katıldı ve finalde ABD, Brezilya'yı yenerek ikinci kez şampiyon oldu.

2020: Üçüncü sezon, 19 Mayıs - 5 Temmuz tarihleri arasında yapılacaktı ancak COVID-19 salgını nedeniyle iptal edildi.

2021: Dördüncü sezon, 25 Mayıs - 25 Haziran tarihleri arasında gerçekleşti. Bu sezonun şampiyonu Türkiye oldu, finalde Brezilya'yı mağlup ederek tarihinde ilk kez Milletler Ligi şampiyonluğunu kazandı.

En çok Milletler Ligi şampiyonluğu kazanan ülke ise ABD'dir. ABD, 2018 ve 2019 yıllarında iki kez üst üste şampiyon olarak bu turnuvanın en başarılı ekibi olmuştur. Ancak, diğer ülkelerin de güçlü performansları ve rekabetçi atmosferiyle Milletler Ligi her sezon heyecan verici bir mücadeleye sahne olmaktadır.

Filenin Sultanları VNL Takvimi

Filenin Sultanları'nın 2024 Voleybol Milletler Ligi'ndeki heyecanı devam ediyor! Geçen yıl kazandığımız turnuvada bu sezon da iddialı bir takım olarak gideceğiz ve hedefimiz final haftasına kalıp altın madalyayı kazanmak.

Milletler Ligi’nin ilk ayağı ilk haftası ülkemizde, Antalya’da oynanacak. Taraftar desteğinin çok yoğun olacağını tahmin etmek çok zor değil.

Türkiye'nin Maç Takvimi:

•          Hafta 1 (14-19 Mayıs):

o          15 Mayıs Çarşamba: Türkiye - Japonya (20.00 / Antalya)

o          16 Mayıs Perşembe: Türkiye - Hollanda (20.00 / Antalya)

•          Hafta 2 (28 Mayıs - 2 Haziran):

o          29 Mayıs Çarşamba: Türkiye - Almanya (22.30 / ABD)

o          31 Mayıs Cuma: Türkiye - Sırbistan (03.30 / ABD)

•          Hafta 3 (11-16 Haziran):

o          12 Haziran Çarşamba: Türkiye - Tayland (Çin-Hong Kong)

o          13 Haziran Perşembe: Türkiye - Brezilya (Çin-Hong Kong)

o          14 Haziran Cuma: Türkiye - Polonya (Çin-Hong Kong)

Türkiye'nin Rakipleri:

•          Hafta 1: Japonya, Hollanda

•          Hafta 2: Almanya, Sırbistan

•          Hafta 3: Tayland, Brezilya, Polonya