Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere geçmişte ve günümüzde şehadeti göze alan, şehadet için yola çıkan tüm gazilerimizin günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İlk tören 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlendi. Buradaki tören; Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Isparta Şube Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı'na sunulması, ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı.

Törene Isparta Valisi Aydın Baruş, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ahmet Aşık, Muharip Gaziler Derneği Isparta Şube Başkanı Hamit Gülbiçer, Türkiye Harp Mal

ûlü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ali Savcı, askeri mülki erkan ve kamu kurum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Muharip Gaziler Derneği Isparta Şube Başkanı Hamit Gülbiçer yaptı. Gazi Gülbiçer; “19 Eylül Kurtuluş Savaşı’nda Kore’de, Kıbrıs’ta, savaşan muharip gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimi üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğruna vatan hainlerine ve terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, güvenlik korucuları ve 15 Temmuz’da meydana gelen hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden tüm malul gazilerin şeref günüdür. Şanlı tarihimizin zaferleri hiçbir zaman unutulmamalıdır. Zafer günlerinde ve bu zaferlerin kahramanlarına layık oldukları değer, her zaman ve her yerde verilmelidir. İlgisizlik, şanlı tarihimizle olan bağı koparır. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz her zaman, her yerde hatırlanmalıdır. Türkiye Muharip Gaziler Dermeği Isparta Şubesi adına, ebedi başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi saygıyla anar, hayatta olan gazilerimize sağlık ve mutluluklar dilerim” şeklinde konuştu.

Çelenk sunma törenin ardından Vali Baruş ve protokol üyeleri Garnizon Komutanlığı tarafından düzenlenen müzeyi ziyaret etti.

Isparta Garnizon Şehitliği ziyaret edilerek, şehitlerimiz dualarla anıldı. 

Burdur ve Karabük'te idare mahkemesi kurulacak Burdur ve Karabük'te idare mahkemesi kurulacak

Kaynak: Haber Merkezi