Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Kırıkkale-Delice ve Antalya-Alanya Otoyolu projelerine 2024 yılı bitmeden başlayacaklarını açıkladı. İki projenin sözleşme tarihlerinin belli olduğunu duyuran Bakan Uraloğlu, “Ankara-Kırıkkale-Delice ve Antalya-Alanya otoyollarının proje yapım sözleşmelerini 14 Ekim Pazartesi günü imzalayacağız. Sözleşme imzalanmasını takiben yer teslimi yapılacak ve yıl sonuna kadar yapım çalışmaları başlayacak.” dedi.

ANTALYA-ALANYA OTOYOLU BÖLGE TURİZMİNİ OLUMLU YÖNDE GELİŞTİRECEK

Antalya-Alanya Otoyol Projesi’ne yönelik bilgi veren Bakan Uraloğlu, otoyolun bölge turizmine bağlı olarak özellikle yaz aylarında artan yolculuk taleplerini hızlı, konforlu ve güvenli bir şekilde karşılayacağını belirterek, “Bölgedeki ticaret ve tarım sektörüne de hizmet edecek olan otoyol projemizin bölge turizmini olumlu yönde geliştireceğini öngörmekteyiz. Antalya-Alanya Otoyolu ile özellikle trafik güvenliği, can ve mal emniyetinin tam olarak sağlanmasının yanı sıra, çevre illerden gelen trafiğin şehir içerisine uğramadan transit geçişini sağlayarak seyahat süresini kısaltılmayı amaçlıyoruz.” dedi.

TOPLAM 6,6 MİLYAR LİRA TASARRUF EDİLECEK

Proje uzunluğu toplam 122 kilometre olan Antalya-Alanya Otoyolu’nun ana gövdesini 84 kilometre uzunluğunda 6 şeritten oluşacak şekilde, bağlantı yollarını ise 38 kilometre ve 4 şeritli olacak şekilde projelendirdiklerini kaydeden Bakan Uraloğlu, “Otoyolumuz hizmete açıldığında yıllık toplam 6,6 milyar lira tasarruf sağlayacağız. Karbon emisyonunu ise 47 bin ton azaltmış olacağız.” diye konuştu. Proje güzergahı hakkında bilgi veren Bakan Uraloğlu, “Otoyolumuz Serik Kavşağı’ndan başlayacak, daha sonra doğuya yönelerek Serik ve Manavgat ilçeleri sınırları içerisinde Toros Dağları’nın eteklerindeki koridoru takip ederek Konaklı’nın kuzeyinde Alanya Batı Kavşağı’nda sonlanacak. Proje içinde 7 kavşak, toplam 11 bin 300 metre uzunluğunda 8 tünel 7 bin 30 metrelik 19 viyadük ve 4 otoyol hizmet tesisi bulunacak.” ifadelerini kullandı.

ISPARTA PROJELERDE YOK

Isparta'nın projelerde yer almaması Isparta halkını düşündürüyor. Her yağışta ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının yaşandığı Eğirdir Konya yolu, Dereboğazı yolu ve Dostluk yolunda çalışma olmaması sürücülerin tepkisine neden oluyor. 

ISPARTA OTOYOLLARDA UNUTULDU

Isparta'da otoyol hayalleri Eğirdir ve Sav otoyolları ile başladı. Isparta halkı başlayan çalışmalarla Konya ve Antalya otoyollarının kısa sürede biteceğine inandı. Yüklenici firmanın Eğirdir ve Sav yollarını yıllarca hatasından kaynaklı yama yapmasıyla Isparta otoyolda yerinde saydı. 

YENİ ÇEVRE YOLU ŞART

Türkiye'nin birçok ilinde yapılan çevreyolları Isparta'da sadece haritaya işlendi. Yol çalışmalarının ne zaman başlayacağı bilinmiyor. 

Otomobil yayalara çarptı: 2 yaralı Otomobil yayalara çarptı: 2 yaralı

HIZLI TREN HAYALLERDE KALDI

Türkiye'de hızlı tren ağları örülürken, Isparta halkı hızlı treni haberlerde görüyor.  

ASKERİYE ÖNÜNDE YOL DARALTILDI

Sadece Haber32'nin gündeme getirdiği Migros kavşağı askeriye arasındaki otoyolda, Türkiye'de yollar genişletilirken Isparta'da yol daraltıldı. Isparta halkı başka illerde genişleyen yolların Isparta'da daraltılmasına ''asfalttanmı kısılıyor'' tepkisini verdi. 

Muhabir: Haber Merkezi