Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’mızın Bağımlılıklarla Mücadele Ulusal Eylem Planı çerçevesinde, 2022-2023 Akademik Yıl'ı Güz Döneminde Üniversitemiz bünyesinde yer alan 6 Fakülte ve 18 Meslek Yüksekokulunda, Üniversitemiz Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü Öğr. Gör. Ahmet Aydın tarafından özellikle Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele konusunda farkındalık oluşturabilmek amacıyla öğrencilerimize ve personelimize yönelik eğitimler verildi. Verilen eğitimlerde, Davranışsal Bağımlılıklar içerisinde yer alan Teknoloji ve Sosyal Medya Bağımlılığı, Kumar Bağımlılığı, Yeme - İçme (obezite) Bağımlılığı, Sosyal İlişki Bağımlılığı, İş Bağımlılığı vb. bağımlılık türlerinin neler olduğu, bağımlılıklardan uzak durma yolları ve bağımlılıktan kurtulma yöntemleri üzerinde bilgi paylaşımında bulunuldu. Konferanslarımız öğrencilerimizin ve personellerimizin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Emniyetten Okul Çevrelerinde Yoğun Denetim Emniyetten Okul Çevrelerinde Yoğun Denetim

   Bağımlılıklardan kurtulmanın en kolay en ucuz yolu hiç başlamamaktır düşüncesiyle, gençleri her türlü olumsuz alışkanlıklardan uzak tutabilmek adına, "Geleceğe geç kalmamak için, gençlere köprü olmaya çalıştık".

   Bağımlılıklarla mücadele konusunda sadece üniversitemiz birimlerinde değil, diğer kurumlarla da işbirliği yapıldı. Bu kapsamda Isparta İl Müftülüğü ile imzalanan protokol çerçevesinde 12 İlçe ve il merkezinde bulunan 41 cami de Cuma namazı öncesi düzenlenen konferanslarla cami cemaatına ve 4 farklı Kur'an Kursu'nda okuyan öğrencilere yönelik programlar yaptık. Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda öğretmen ve öğrencilerimize yönelik programlar icra ettik. 2022 yılı içerisinde toplamda 100 program gerçekleştirme imkânımız oldu. Bu programlarda toplamda 60 bin insanımıza, Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele konusunda farkındalık oluşturulması için ulaşılmış oldu.

Editör: Haber Merkezi