Festival, 30 Temmuz 2024 tarihinde başlayacak ve çeşitli etkinliklerle dolu bir hafta sürecek.

Festival Programı:

  • 30 Temmuz 2024 Salı: Festival, Zafer Mahallesi Orman Caddesi'nde kurulacak Alışveriş Sergileri ile başlayacak. Aynı gün, Anlatan Meydan'da Antik Kent Resimleri Sergisi açılacak.

  • 31 Temmuz 2024 Çarşamba: Festivalin ikinci günü saat 22.00’de Anlatan Meydan’da Sinema Gösterimi yapılacak.

  • 1 Ağustos 2024 Perşembe: Saat 16.30’da Yalvaç Anlatan Meydan’da açılan Antik Kent Resim Sergisi gezilecek, 17.30’da ise Men Tapınağı Yürüyüşü gerçekleştirilecek.

  • 2 Ağustos 2024 Cuma: Festivalin resmi açılışı Antik Kent Amfi Tiyatro Alanı’nda saat 18.00’de yapılacak. Açılış töreninde Bando Gösterisi, Halk Oyunları Gösterisi ve Kuş Uçurtma Gösterisi yer alacak. Ardından Festival Açılışı ve Alışveriş Standları gezilecek.

  • 3 Ağustos 2024 Cumartesi: Yalvaç İlçe Stadyumu’nda Türk Halk Müziği’nin önemli sanatçısı ZARA saat 21.30’da konser verecek.

  • 4 Ağustos 2024 Pazar: Festivalin son günü saat 10.00’da Orman Atış Sahası’nda Trap Atışları Turnuvası yapılacak. Festival, saat 21.30’da Yalvaç İlçe Stadyumu’nda HALUK LEVENT konseri ile sona erecek.

    Yeni Eğitim Yılında "Çanakkale'den Gazze'ye" Dersi Yeni Eğitim Yılında "Çanakkale'den Gazze'ye" Dersi

Festivalin programının netleşmesinin ardından bir açıklama yapan Yalvaç Belediye Başkanı Mustafa Kodal, şunları belirtti:

“Antik kentimizin büyüleyici atmosferinde bir araya gelerek tarihimizin zenginliklerini ve sanatın birleştirici gücünü kutlayacağız. Festivalimizde, birbirinden değerli sanatçıların konserleri, sergiler ve standlarla Yalvaç’ımızın kültürel mirasını yaşatmayı hedefliyoruz. Bu anlamlı festivalimize katılımınız, hem tarihi ve kültür değerlerimize sahip çıkmak hem de birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek adına büyük önem taşımaktadır. Hep birlikte, kültür ve sanatın birleştirici gücünü bir kez daha hissetmek ve geleceğe taşıma sorumluluğunu paylaşmak için Festivalimizde buluşalım. Tüm hemşehrilerimizi ve bölge halkını festivalimizde görmekten onur ve mutluluk duyarız.”

Kaynak: Haber Merkezi