Isparta'da kasaplar, ucuz et satışlarına karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. I

Gökhan Kök, Isparta Orman İşletme Müdürü Olarak Göreve Başladı Gökhan Kök, Isparta Orman İşletme Müdürü Olarak Göreve Başladı

sparta'da 1980 yılından bu yana kasaplık yapan Mustafa Kemal Aytekin, "Güvenilir olmayan, kaynağı belli olmayan etlerle yapılan satışlar tehlike yaratır.

Etin nereden alındığı ve nasıl işlendiği belli olmadan, sağlığı riske atmak çok tehlikeli" diyerek, ucuz etlere karşı uyarıda bulundu.

Aytekin, kaliteli etin ancak güvenilir ve denetimli yerlerden temin edilebileceğini vurguladı

Aytekin, Isparta'da etlerin resmi kanallardan ve mezbahalarda kesildiğini belirterek, "Isparta İl Tarım Müdürlüğü'ne başvurarak, etlerin nereden geldiğini öğrenebilirsiniz.

Yetkililer, Isparta'daki her etin kaydını tutar ve hangi etin hangi mezbahada kesildiğini iyi bilirler" şeklinde konuştu.

Yol kenarında satılan etlere de dikkat çeken Aytekin, bu tür etlerin kontrolsüz ve kaçak olduğunu vurguladı. "

Görüntüde güzel bir hayvan olabilir ama içindeki hastalıkları kimse bilemez. Bu etlerin damgası, tahlili ve sağlık raporu yok. İnsan sağlığına zarar verebilir.

Yol kenarında satış yapanlara daha fazla önem verilmesi gerekir," dedi.

Muhabir: Ali Rıza Cesur