Yakın zamanda hayatlarını kaybeden Naciye ve Mehmet Nuri Akyüz anısına yaptırılan ‘’Mehmet Nuri Akyüz Bilgisayar Laboratuvarı’’nın açılışı yarın (Cuma günü) saat 11.30’da gerçekleştirilecek.

500 bin liraya malolan bilgisayar laboratuvarının açılışına il ve ilçe protokolÜ ile çok sayıda davetlinin katılması bekleniyor.

Eğitime desteklerinin bundan sonra da süreceğini belirten Akyüz kardeşler, gelecek nesillerin eğitimine katkı sağlamak ve örnek olması amacıyla bu laboratuvarı hayata geçirdiklerini kaydettiler.

Yarın yapılacak açılıştan sonra; öğrenci, köy halkı ve davetlilere mevlid yemeği ikram edilecek.

MEHMET NURİ AKYÜZ KİMDİR?

Mehmet Nuri Akyüz (1943-2023),  Gelendost Yenice Köyü’nde dünyaya geldi. Beş yaşında babasını kaybetti. Annesinin fedakarlıklarıyla, zorluklar içinde okudu. İlkokulu Yenice Köyü’nde, ortaokul  ve liseyi Isparta’da tamamladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 52 yıl boyunca Ankara’da avukatlık yaparak adalete hizmet etti.

Eşi Naciye Akyüz (1946-2023), ilk ve orta öğreniminin ardından liseyi Isparta’da tamamladı. Ankara Üniversitesi, Dil, Tarih-Coğrafya Fakültesi’nden mezun oldu. Edebiyat öğretmeni olarak yıllarca eğitime hizmet etti.

54 yaşındaki İlyas Topçu kalbine yenildi 54 yaşındaki İlyas Topçu kalbine yenildi

Kaynak: Haber Merkezi