Isparta

Alkol ve Sigaraya Temmuz Ayında Zam Geliyor

Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, alkole temmuz ayında zam geleceğini duyurdu.

Abone Ol

Mayıs ayında belirli alkol ve içki markalarına gelen ÖTV zammının ardından birçok içki firmasına zam geleceği açıklandı.

Sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Aybaş, birçok içki firmasının 1, 2, 3 Temmuz arasında zam yapacağını ve gelecek zam oranının %17 ila 25 arası olacağını belirtti.

Ayrıca, sigaraya da Temmuz ayında büyük bir zam geleceği açıklandı. Yasa gereği sigaranın ÖTV'si Ocak ve Temmuz aylarında, geçtiğimiz 6 aylık Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) oranında artırılıyor. Bu altı aylık dönemde ÜFE'nin yüzde 20'nin altında olması beklenmiyor. Böylece sigaranın perakende fiyatları en düşük 60 TL olacak şekilde artacak.

Son dönemde art arda gelen sigara zamlarıyla birlikte beş sigara grubuna daha zam geleceği ve bu zamların 4 Temmuz'dan itibaren etiketlere yansıyacağı belirtiliyor. Bu yeni zamlarla birlikte beş gruptaki sigaraların fiyatları 3 ila 10 TL arasında artacak.

Ekonomik krizin neden olduğu yüksek enflasyonun etkisiyle 2024 Ocak ayında başlayan zam dalgası Temmuz ayında da devam ediyor