Isparta'da son yıllarda eğlence mekanlarından kaynaklı artan olaylar nedeniyle vatandaşlar bu yerlerin şehir dışına taşınmasını talep ediyor.

AİLELER TEPKİLİ

Whatsapp ihbar hattımıza gelen bilgilerde, Isparta'da şehir merkezinde faaliyet gösteren eğlence mekanları ailelerin tepkisine neden oluyor. Son yıllarda ölümlü, yaralamalı olayların çoğunun eğlence mekanlarında meydana gelmesi nedeniyle Isparta halkı bu tür işletmelerin şehir dışında bir alanda faaliyetlerine devam etmesi gerektiğini söyledi. Eğlence mekanlarından komşu binaların ve esnaflarında rahatsız olduğu ve önlem alınmadığı gelen bilgiler arasında. 

KONYA VE KÜTAHYA BAŞARDI

Kütahya Valiliği, Vefa Mahallesi'nde bulunan ve asayiş olaylarına sebep olan 10 eğlence mekanının faaliyetlerinin süresiz olarak durdurulduğunu açıkladı. Valilik, bölgede yaşanan asayiş olaylarının azaltılması ve kamu güvenliğinin sağlanması amacıyla bu kararı aldığını duyurdu. Konya'da yıllardır kaldırılması istenen gazinolar yıkıldı. Isparta'da ise eğlence mekanlarının ne olacağı netlik kazanmadı. Gece ailesiyle dışarıya çıkan vatandaşlar eğlence mekanlarından kaynaklı olumsuz olaylar nedeniyle tedirgin oluyor. 

Kıdem Tazminatında Belirli Çalışanlar Hakkını Kaybediyor Kıdem Tazminatında Belirli Çalışanlar Hakkını Kaybediyor

AMASYA VALİSİ ALKOLE SAVAŞ AÇTI

Amasya’da son yıllarda içkili işletmeler bir bir kapanıyor. 
  
TÜGVA, İHH, Ensar Vakfı gibi dernek ve vakıfların da aralarında bulunduğu Gönüllü Kuruluşlar Birliği (GÖKBİR) yaptığı açıklamayla Amasya'daki içkili işletmelerin kapatılmasını istedi. Açıklamada, içkili mekanların "Amasya'nın manevi atmosferine zarar verdiği" savunuldu.

Muhabir: Haber Merkezi