kor kıran fiyatlar, alım zamanı konusunda belirsizlik yaratırken, Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten önemli yorumlar geldi.

Doktor Yasin Haydaroğlu Açıklama Yaptı Doktor Yasin Haydaroğlu Açıklama Yaptı

Memiş, altın fiyatlarındaki yükseliş beklentisinin devam ettiğini belirterek, "Elinde altın bulunduranlar, nakde ihtiyacı yoksa beklemeli; yeni rekorlar gelmeye devam edecek" ifadelerini kullandı. Ancak alım yapmak isteyenlere de uyarıda bulunarak, "Şu anda altın almak için uygun bir zaman değil, biraz beklemeli" dedi.

Altının Yönü Ne Olacak?

Gram altın fiyatı 3 bin TL'ye yaklaşırken, Amerika Birleşik Devletleri'nde yaklaşan seçimler yatırımcıların güvenli liman olarak gördüğü altına olan talebi artırdı. Ayrıca, Ortadoğu'daki artan gerginlik de etkili olunca ons altın kritik bir seviyeyi geçerek 2 bin 700 doları aşarak tarihi zirveye ulaştı. Bu durum, gram altında da rekor fiyatların oluşmasına neden oldu.

Yeni Rekorlar Bekleniyor

A Para canlı yayınına katılan İslam Memiş, "Orta ve uzun vadede altın fiyatlarındaki yükseliş beklentimiz devam ediyor. Bu yılın zirvesi olarak takip ettiğimiz seviye 2780 dolar. Kişisel olarak bu seviyelerden alım yapılmasının uygun olmadığını düşünüyorum; kar satışlarını beklemek gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi