Isparta

Altın ve Gümüş Yatırımcılarına Uyarı

Para piyasalarında yaşanan hareketlilik ve değişkenlik, yatırımcılar arasında endişelere yol açarken, finansal analist İslam Memiş'ten önemli açıklamalar geldi.

Abone Ol

Altın ve gümüş yatırımcılarını bilgilendiren Memiş, teknik düşüşlerin kalıcı olmadığına ve gelecekteki olası yükselişlere dikkat çekti.

İslam Memiş'ten Altın ve Gümüş Yorumu

İslam Memiş, kişisel YouTube kanalında altın, döviz, borsa ve gümüş piyasalarındaki son durumu değerlendirdi. Memiş, altın ve gümüş yatırımcıları için şu değerlendirmelerde bulundu:

  • Altın ve Gümüş Piyasası: Memiş, ons altının şu an 2390 dolar seviyelerinde olduğunu ve haftayı yüzde 1 yükselişle tamamladığını belirtti. "Ons altın ve ons gümüş, ABD borsalarındaki sert satışlardan dolayı olumsuz etkileniyor. 2380 dolar seviyesi güçlü bir destek. Aşağı yönlü kırılmalarda 2360 ve 2320 doları takip edeceğiz. Yukarıda ise 2420 dolar direnci var. Altın ve gümüşte panik yapmayın, hatta nakdiniz varsa ilave yapın" dedi.

  • Gram Altın: Gram altının serbest piyasalarda 2565-2579 lira aralığında işlem gördüğünü belirten Memiş, "Dolar tarafında stabil bir durum söz konusu. Gram altın, ons altını takip ediyor. Yıl sonu itibarıyla 3000-3500 lira aralığını beklediğimiz için mevcut varlıklarımızı korumaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

  • Gram Gümüş: Ons gümüşün 27.93 dolara gerilediğini belirten Memiş, "Bu hafta değer kaybetti. Hem rasyo yükseldi hem de emtia fiyatları satış yedi. Bu durum, fırsat kollayanlar için avantaj sağladı. Yukarıda 28.60 - 28.80 dirençlerimiz var" ifadelerini kullandı. Memiş, gram gümüşün de ons gümüşten olumsuz etkilendiğini ve 29 lira 56 kuruşa gerilediğini, ancak yıl sonu beklentisinin 37 lira ve 37 dolar olduğunu belirtti. "Düşüşler, yine bir alım fırsatı olarak değerlendirilebilir" dedi.

Döviz ve Borsa Değerlendirmesi

  • Dolar Kuru: Dolar/TL kurunun 32.94 seviyelerinde olduğunu ve not artırımından sonra 33 altına sarkan kurda yatay bir süreç yaşandığını belirten Memiş, "Piyasalar kapandıktan sonra dolar kurunda gevşeme dikkat çekti. 32.80 - 33.10 lira aralığını takip etmeye devam edeceğiz. Dolar karşısındaki enstrümanlar, Fed'e kadar bu dar bant aralığında kalacak gibi görünüyor" dedi.

  • Borsa İstanbul: Borsa İstanbul'un haftayı 10 bin 891 puandan kapattığını belirten Memiş, "10 bin 900'ün altında kapanış oldu. 10 bin 900 ve devamında 10 bin 750 destek seviyelerini takip edeceğiz. Önümüzdeki hafta 10 bin 800 üzerinde tutunursa, yukarıda 11 bin ve 11 bin 200 puan seviyeleri mevcut. Yurtdışı borsalardaki olumsuz gelişmeler, bizim borsamızı da etkiliyor. Biz borsada beklemeyi tercih ediyoruz" ifadelerini kullandı.