Isparta Ticaret Borsası Başkan Adayı Ahmet Adar, Isparta’da her yıl düzenledikleri Tarım ve Hayvancılık Fuarına olan ilginin her geçen yıl giderek arttığına dikkat çekerek, Isparta’nın şuanda 10 katı büyüklüğünde fuar alanına ihtiyacı var.  Neden 10 katı? Biz bu fuarı daha da büyütmek istiyoruz. Biz Ticaret Borsası olarak bunun 10 katı büyüklüğündeki fuar alanını biz doldururuz. Bu fuar alanı sadece Isparta’ya hitap etmiyor,  çevre illere de hitap ediyor” dedi.

Ticaret Borsası Başkan Adayı Ahmet Adar, göreve geldikleri 2009 yılından bu yana geçen 13 yıllık dönemde Isparta’nın Tarımsal ve Hayvancılık alanında önemli projelere imza attıklarını belirterek yeni döneme ilişkin projelere değindi.

Müdür İdris Cirit annesini kaybetti Müdür İdris Cirit annesini kaybetti

Isparta Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve Başkan Adayı Ahmet Adar, 1 Ekim Cumartesi günü yapılacak olan seçim öncesi yaptıklarını ve yapacaklarını anlatmaya devam ediyor.  1997 yılından itibaren Borsada işlem gören tarımsal ürün çeşitliliğinin arttığına dikkat çeken Adar, “Gelişen teknolojiye uygun yeni üretim alanları ile birlikte elma, gül çiçeği, kiraz, kayısı, su ürünleri, hububat, bakliyat, süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri ile ıtri bitkiler Ticaret Borsası’nda işlem gören başlıca tarım ürünleri haline gelmiştir.

İlimizin ve bölgemizin tarımsal ticaretinin geliştirilmesi amacıyla Borsamız tarafından 2002 yılında ilki yapılan Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı yıllar itibariyle binlerce tüccar ve üreticinin ziyaret ettiği ülkemizin önemli bir fuarı haline gelmiştir” dedi.

TANITIM ÇALIŞMALARIMIZA

BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

Bu yıl 17’ncisi düzenlenecek olan Göller Bölgesi Tarım ve Hayvancılık Fuarına tüm üreticileri davet eden Borsa Başkanı Adar, “2009 yılında göreve geldikten sonra her fuar konuşmamda Isparta’nın fuar alanının yetersizliğinden yakındık. Fuar alanı talebimiz var, çünkü o dönemler başladığımız Tarım ve Hayvancılık Fuarını biz o zamanlar Süleyman Demirel Kongre Merkezinde yapıyorduk. Ve her fuar konuşmamızda da Isparta’nın acilen bir fuar alanına kavuşması gerektiği konularını gündeme getirdik. Ne oldu sonunda Isparta modern bir fuar alanına kavuştu. Bunun temelinde Isparta Ticaret Borsası tarım ve hayvancılık fuarının yapılmasıyla Isparta’da fuar alanının ihtiyacı olduğunu tespit ettik ve bunu doğruladık ve en üstü düzeyde Fuar alanı kazandık. Yeterli mi hayır Isparta’nın şuanda 10 katı büyüklüğünde fuar alanına ihtiyacı var.  Neden 10 katı? Biz bu fuarı daha da büyütmek istiyoruz. Biz Ticaret Borsası olarak bunun 10 katı büyüklüğündeki fuar alanını biz doldururuz. Bu fuar alanı sadece Isparta’ya hitap etmiyor,  çevre illere de hitap ediyor. Bu yıl 10-13 Kasım tarihlerinde düzenleyeceğimiz 17. Tarım ve Hayvancılık Fuarına tüm üreticilerimizi davet ediyoruz” dedi.

Isparta Ticaret Borsasının üye  dağılımının, Yaş Meyve ve Sebze, Hububat ve Bakliyat, Et ve Et Ürünleri, Süt ve Süt Ürünleri, Yağlı Tohumlar ve Itri Bitkiler olarak çeşitlendiğine dikkat çeken Adar, “Modern bir şekilde inşa edilen  kendi binasında hizmet vermeye devam eden Isparta Ticaret Borsası, Yalvaç ve Şarkikaraağaç’ta temsilcilik büroları ile uzaktaki üyelerine de yerinde hizmet vermektedir. Amaç, hedef ve vizyonu stratejik planda belirlenmiş olan Isparta Ticaret Borsası TOBB Akreditasyon ve ISO 9001 Kalite Belgeleri ile İlimizin gelişen tarımsal ticaretine yön vermekte ve Tarımla Sanayileşen Isparta hedefine ulaşmak için çalışmalarına ve hizmetlerine devam etmektedir” dedi.

Editör: Haber Merkezi