Antalya'da konut kira fiyatlarının artması sonucu mağdur olan yüzlerce kişi, "Kiracılar Dayanışma Platformu" adı altında bir araya gelerek sosyal medyada bir platform oluşturdu. Platform içerisinde, tarihsiz tahliye taahhüdü ile evinden çıkarılan, kira artışı yapamadığı için ev sahibi tarafından evi satılan, kirasına fahiş artış istendiği için davalık olan kişiler yer almaktadır.
2019 yılında başlayan pandemi ve Rusya-Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle yaşanan göç, Antalya'da konut kiralarını etkiledi. Göçle birlikte konuta talep artması, kira ücretlerinin fahiş seviyelere ulaşmasına neden oldu. Bu duruma önlem olarak kentteki bazı mahalleler, yabancıların ikametine kapatıldı. Ancak yüksek kira nedeniyle ev sahipleriyle kiracılar arasında sorunlar baş göstermeye başladı. Kiralara yüzde 25 oranında sınırlama getirilmesine rağmen, kira artışı yapmak isteyen bazı ev sahipleri, kiracıları evden çıkarmak için farklı yollara başvurdu. Ev tutulurken imzalatılan tahliye taahhütnameleri, ev satışları, tahliye davaları gibi süreçler başladı.
Yaşanan mağduriyetler nedeniyle, yüzlerce kiracı sosyal medyada bir araya gelerek "Kiracılar Dayanışma Platformu"nu oluşturdu. Platformun üye sayısı 6 bine kadar ulaştı. Platform üyeleri, Muratpaşa ilçesindeki Attalos Meydanı'nda düzenli olarak toplanarak, yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi ve seslerini duyurmak için eylem yapıyorlar.
Platform üyelerinden Burcu Özer, yaşadığı süreci anlatarak, ev sahibinin "Oğlumu evlendireceğim, evden çık" dediğini ve kendisine 1 buçuk ay süre verdiğini söyledi. Kira artışları ve yüksek fiyatlar nedeniyle ev bulamadığını ve istenmeyen sözlerle karşılaştığını belirten Özer, ev sahibinin "Ya ver 6 bin lira otur, biz seni burada besleyemeyiz. Git annenin, babanın yanında yaşa" dediğini söyledi. Platform üyeleri, yaşadıkları mağduriyetleri gidermek için mücadele ediyorlar.