En büyük banknotun 200 TL olması, vatandaşların günlük para çekimlerinde karşılaştığı sorunları daha da derinleştiriyor. Bu soruna çözüm arayışında olan bankalar, ATM'lerde para çekim limitlerini artırmıştı ancak bu önlem yetersiz kaldı.

Şehit Onur Çapan’ın cenazesi Isparta’ya getirildi Şehit Onur Çapan’ın cenazesi Isparta’ya getirildi

Yeni bir düzenleme ile bankalar, ATM'lerde kullanılan banknotların türünü ve miktarını yeniden belirleme kararı aldı. Geçtiğimiz haftadan itibaren uygulanmaya başlanan bu sistemde, birçok ATM'de artık sadece 100 ve 200 TL banknotlar kullanılacak.

Ziraat Bankası'nın eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, sosyal medya hesabından konuyla ilgili bilgi verdi. Babuşçu'nun açıklamasına göre, bankalar artık 5, 10, 20 ve 50 TL banknotlarını ATM'lere yerleştirmeyecek. Bazı bankalar ise 100 TL banknotları da ATM'lerde bulundurmayacak. Yeni düzenleme ile ATM'lerde yalnızca 100 TL ve 200 TL banknotlar yer alacak.

Bu değişiklik, ATM'lerden 10, 20 veya 50 TL'lik para çekimi yapamayan vatandaşların şikayetlerine de bir yanıt olarak değerlendiriliyor. Artık bu tür banknotlar, ATM'lerden çekilemeyecek ya da yatırılmayacak.

Bankaların bu yeni düzenlemesi, nakit para kullanımında yaşanan sorunları çözmeyi amaçlarken, ATM'lerin daha verimli ve hızlı bir şekilde çalışmasını sağlamayı hedefliyor.

Kaynak: Haber Merkezi