Ücretsiz dürüm kuyruğu oluştu Ücretsiz dürüm kuyruğu oluştu

Bakan Göktaş, bu adımla mahalle mahalle ülkenin sosyal risk haritasını çıkaracaklarını ve olası riskleri önceden tespit edeceklerini belirtti.

Göktaş, Türkiye’de yaşlı nüfusun son 5 yılda %21,4 oranında arttığını ve doğurganlık oranının %1,51'e düştüğünü vurgulayarak, bu durumun Avrupa'da da benzer şekilde yaşandığını ifade etti. Bu bağlamda genç nüfusun artması ve doğurganlık oranlarının yükselmesi için kapsamlı çalışmalar yapılacağını söyledi. Bakanlık, çeşitli paydaşlarla iş birliği yaparak kısa, orta ve uzun vadeli politikalar geliştirecek.

Aile ve Gençlik Fonu'na ek olarak Zonguldak, Bartın ve Karabük illerinin dahil edileceğini açıklayan Göktaş, bu yıl 2 bin 386 çifte toplam 357 milyon 900 bin lira ödeme yapıldığını belirtti. Ayrıca, koruyucu ailelerin çocukların takibini daha kolay yapabilmeleri için e-okul ve e-nabız gibi sistemlere erişim sağlayacaklarını duyurdu.

Bakan Göktaş, çocukların internet üzerindeki zararlı içeriklerden korunması için "DUY" ihbar hattı kurduklarını ve "wattpad" platformuna erişim engeli getirilmesini talep ettiklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Merkezi