İnşaat İşçisi Düşerek Hayatını Kaybetti İnşaat İşçisi Düşerek Hayatını Kaybetti

Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamındaki vatandaşların, sağlık hizmetleri sırasında talep edilen ek ücretlerin yasal sınırlar içinde kalmasını sağlamaları gerektiğini vurguladı.

Bakan Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) bu konuda titizlikle çalıştığını ve usulsüzlüklerin tespit edilmesi halinde cezai işlemler uygulandığını belirtti. SGK ile anlaşmalı özel sağlık kurumlarının, Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) limitlerini aşan ilave ücret talep etmeleri durumunda, vatandaşların Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlükleri, ALO 170 hattı ve CiMER üzerinden şikayette bulunabileceklerini hatırlattı.

Işıkhan, özel hastaneler ve vakıf üniversitelerinin, belirlenen oranı aşmamak kaydıyla ilave ücret talep edebileceğini ifade etti. "SGK'ye yapılan şikayetler incelendiğinde usulsüz uygulamalar tespit edilirse, ilgili kurumlara cezai işlemler uygulanacaktır," diyen Işıkhan, SGK ile anlaşmalı sağlık kurumlarının SUT fiyatlarının en fazla iki katına kadar ilave ücret alabileceğini belirtti. “Bu oranı aşarlarsa, fazla alınan ücretin 5 katı kadar ceza uygulanacaktır,” şeklinde ekledi.

Kaynak: Haber Merkezi