Ziyaret sırasında, Yönetim Kurulu Başkanı Hüdai Şahin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdülkadir Kurucu, Meclis Başkan Yardımcısı Ali Ak, Yönetim Kurulu üyesi Sadettin Güneş ve Meclis üyesi Ertuğrul Bölükbaşıoğlu ev sahipliği yaptı.
Başkan Şahin, ziyaret kapsamında yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:
“İlimiz 35.000 dekar alan ve yaklaşık 10.000 ton civarında Gül üretimi ile ülkemizin %85’ini, dünyanınsa yaklaşık %50 sini üretmektedir.

Ülkemizde Doğal Gül Suyu ve Sentetik Ürünler olarak yaklaşık yıllık 3.000 ton civarında tüketim yapılmaktadır. Maalesef doğal Gül Suyu bu miktarın 500 ton gibi küçük bir kısmını oluşturmaktadır. 

Sürdürülebilir bir üretim için;
Doğal Gül Suyu’nun tüketiciye anlatılabilmesi gerekmektedir. Bunu gerçekleştirmek için hazırlatmış olduğumuz doğal gül suyu filminin kamu spotu olarak oynatılması önem arz etmektedir.
Sentetik ürünlere maalesef “SENTETİK GÜL SUYU” ibaresi yazılabilmektedir. “GÜL SUYU” ibaresinin kaldırılması veya limon sosu ve benzeri isimlerle satımı yasaklanan ürünler gibi yasaklanması durumunda doğal gül suyuna olan talebin artacağı görüşündeyiz.

İlimiz için spesifik ürün olan Gül üretiminin sürdürülebilirliği için, üretim miktarına göre kg başına belirlenecek destek ile desteklenmesi yerinde olacaktır.” ifadelerini kullandı.

O Belediye 15 Adet Arsayı Satacak O Belediye 15 Adet Arsayı Satacak

Borsamız faaliyetleri hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Başkan Şahin, nazik ziyaretlerinden dolayı Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Prof.Dr.Ahmet Gümen’e teşekkürlerini iletti.

Bakan Yardımcısı Gümen, daha sonra Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen “Üretim Planlaması ve Sektör Değerlendirme Toplantısı”nda sektör temsilcileri ile bir araya geldi.

Kaynak: Haber Merkezi