Yalvaç’ta 150 Bin Dekarlık Meyve Bahçesi Zarar Gördü Yalvaç’ta 150 Bin Dekarlık Meyve Bahçesi Zarar Gördü

Bakanlık, 6 Mart 2025 tarihinde yayımladığı ifşa listesinde, pek çok peynir markası ve sucuk markasında tespit edilen uygunsuzlukları duyurdu.

Özellikle, peynir ürünlerinde dikkat çeken taklitler arasında, bir kaşar peyniri markasında bitkisel yağ tespiti yapılırken, "Yüzde 100 manda sütünden mozzarella" etiketiyle satılan üründe ise inek sütü kullanıldığı bildirildi.

Sucuk markalarında yapılan incelemelerde ise tek tırnaklı eti kullanımı ve baş eti, kanatlı eti, taşlık gibi sağlıksız bileşenlerin tespit edildiği ifade edildi.

Ayrıca, zeytinyağı markalarında tohum yağlarının karıştırıldığı ve ürünlerin içeriğinde yer almaması gereken maddelerin bulunduğu açıklandı. Bakanlık, bu tür hileli ürünlerin halk sağlığını tehdit ettiğini vurgulayarak, tüketicilerin dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ