Isparta

Bakanlıktan 81 İl Valiliğine Genelge

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, apartman ve sitelerde elektrikli araç şarj ünitelerinin yaygınlaşmasını teşvik etmek amacıyla önemli bir adım attı.

Abone Ol

Bakanlık, 81 il valiliğine ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanlığı'na (EPDK) elektrikli araç şarj ünitelerinin kurulumu ile ilgili genelge gönderdi.

Yayımlanan 'Site ve Apartmanlarda Elektrikli Araç Şarj Ünitesi Kurulumu Genelgesi'nde, şarj ünitelerinin seyyar ve montajlı özellikte olduğu belirtildi. Genelgede, bu ünitelerin herhangi bir inşaat gerektirmediği, kapalı mekan oluşturmadığı ve yapı olarak değerlendirilmediği vurgulandı. Ayrıca, bu ünitelerin yangın ve elektrik güvenlik tedbirleriyle donatıldığı ifade edildi.

Kurulum işlemlerinin, 'ortak alanlarda inşaat yapılması' kapsamında değerlendirilmediği belirtilirken, bu nedenle apartman ve site sakinlerinin 5'te 4'ünün rızasının gerekli olmadığı kaydedildi. Genelge, elektrikli araç sahiplerinin apartman ve sitelerde şarj ünitelerine erişimini kolaylaştırmayı ve bu tür altyapı yatırımlarını desteklemeyi amaçlıyor.