Isparta

Başkan Başdeğirmen halk otobüsü esnafı ile buluştu

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, S.S. 18 Nolu Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner, kooperatif esnafı ve şoförlerle bir araya geldi.

Abone Ol

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, esnaf buluşmaları kapsamında S.S. 18 Nolu Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner, kooperatif esnafı ve şoförlerle buluştu. Halk otobüsü esnafı ve şoförlerinin talep ve önerilerini dinleyen Başkan Başdeğirmen, yapılması gerekenlerle ilgili görüş alışverişinde bulundu. Buluşmaya belediye başkan yardımcıları ve daire müdürleri de katıldı.

S.S. 18 Nolu Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner, 2024-2025 eğitim öğretim yılı öncesinde halk otobüsleri kooperatifine istişarelerde bulunmak üzere gelen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür etti. Başkan Başdeğirmen’in iyi günde, kötü günde her zaman halk otobüsü esnafının yanında olduğuna değinen Daşdöner, “Isparta halkımızın hakkını, hukukunu korurken esnafımızın da zarar etmemesi noktasında koruyucu, kollayıcı tedbirler alarak hakkaniyetli ve adil bir yönetim sergilediniz. Isparta’ya kazandırdığınız vizyon projeler Andık Deresi, Kirazlıdere, Gölcük Tabiat Parkı, Yeni Otogar, yeni ISUBÜ kampusu, 1002 TOKİ tüm esnaf teşkilatımıza yeni ekmek kapıları oldu. Sizin öncülüğünüzde yapılacak olan SDÜ Hastanesi ek hizmet binası da hastalara şifa olacak. Daha önceki hayır işlerinde olduğu gibi halk otobüsleri esnafının da hastane inşaatına katkısı olacak. Ziyaretlerinizden dolayı teşekkür eder, yeni eğitim öğretim yılında tüm esnafımıza ve şoförlerimize kazasız belasız bir sezon diliyorum” dedi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, esnaf dostu olarak hitap edilmesinin kendisi için bir gurur kaynağı olduğunu söyledi. Esnaflığın önemini iyi bildiğini dile getiren Başkan Başdeğirmen, “Daire müdürlerimiz ve başkan yardımcılarımızla birlikte sizlerle sürekli bu buluşmaları yapıyoruz. Bu toplantılarla esnafımızın taleplerini alıyoruz. Varsa problemleri çözelim yoksa yeni neler yapabiliriz bunları konuşuyoruz. Öğrencilerimiz önümüzdeki günlerde eğitime başlayacak. 2 Eylül’de birinci sınıflar, diğer hafta da diğer öğrencilerimiz eğitim öğretime başlayacak. Servis kullanmayan öğrencilerimiz sizden hizmet alıyorlar. Bu konuda size önemli görevler düşüyor. Sizler de çocuklarımızı en iyi şekilde güvenli olarak gideceği yerlere götüreceksiniz. Rabbim kazasız, belasız yeni bir sezon geçirmeyi nasip etsin” ifadelerinde bulundu.

Halk Otobüsleri esnafı ve şoförler de tek tek söz alarak talep ve önerilerini Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e iletti. Başkan Başdeğirmen, SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi bölgesine 1 kapalı durak konulması talebine olumlu yanıt vererek, durağın konulması talimatını verdi.

Bir esnaf da 1002 TOKİ konutları ile Mihri Hatun Öğrenci Yurdu arasında bir bağlantı yolu açılmasını talep etti. Başkan Başdeğirmen, bu yolda bir inceleme yapılması talimatını verirken, “Burada hemen yol açacağız diyemiyorum. Bize ait bir alansa ya da farklı bir şekilde yol açabilir miyiz diye plandaki durumuna bir bakalım” şeklinde konuştu.

Halk Otobüsü esnafı, “Faruk başkanımız ‘esnaf dostu başkan’ dedi. Biz bunu bir adım daha ileriye götürerek baba sıfatını her zaman hak ediyorsunuz. Bunu kullanmaktan hiç çekinmeyiz. Sezonu rahat geçirdik, geçiriyoruz. 20 yıllık özlemimizi siz giderdiniz. Sizin zamanınızda çok şevkli çalıştık. Allah razı olsun” ifadelerinde bulundu.

Buluşmanın sonunda Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, otobüsünde epilepsi krizi geçiren öğrenciyi hastaneye yetiştiren Mehmet Özçelik, aracına binen tekerlekli sandalyeli yolcuyu araçtan indikten sonra karşıdan karşıya geçmesini sağlayan Hüseyin Dalkıran ve SDÜ Doğu Yerleşkesi’nde bir aracın çarptığı sokak köpeğini hattından dışarı çıkarak veteriner kliniğine yetiştiren Mert Korkmaz’a teşekkür plaketi verdi. Şoförlerin gösterdiği duyarlılıkların önemli olduğunu belirten Başkan Başdeğirmen, 3 şoföre de teşekkür etti.