Isparta

Belediye Meclisinde Başkan Başdeğirmen'den tokat gibi cevaplar

Isparta Belediye Meclisi toplantısında tasarruf tedbirleri sorusuna Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen tokat gibi cevaplar geldi.

Abone Ol

Isparta Belediye Meclisinin Eylül ayı ilk toplantısı Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in bakanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda CHP Belediye Meclisi Üyesi Hüseyin Burak Bölükbaşı belediyede nasıl bir tasarruf yapıldığını, ayrıca mezarlıklardaki sebillerin neden kapatıldığını sordu.

Bölükbaşı; “Öncelikle merkezi hükümet tarafından birkaç ay önce açıklanan tasarruf paketi Isparta Belediyesinde uygulanmakta mıdır? Mezarlıklardaki çeşme sularının da son 1 – 2 ayda kesildiğini görüyoruz. Tasarruf amacı ile yapıldığını düşündüğümüz bu uygulama ile vatandaşlarımız mağdur olmakta. Eşini dostunu ailesini ziyarete gittiklerinde 5 litrelik pet şişeyi dolduracak çeşme suyu bulamamaktadırlar. Ya da çok uzun mesafe yürümek zorunda kalıyorlar. Bu konuda düzenleme yapılmasının uygun olacağını düşünüyoruz. Bu çeşmelerin suyunun kesilmesi ile ne kadar tasarruf edildiğini merak ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bölükbaşı’nın bu sorularına cevap veren Başkan Başdeğirmen çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Başkan Başdeğirmen, “Bir şeyi eleştirirken, bunun nereden geldiğini düşünerek yapmak lazım. Öyle ezbere konuşmakla, sadece gündem yaratmakla veya herhangi bir haber konusu olmakla bu belediye meclisi çalışmaz. Bugüne kadar hangi yapılan yatırım, hangi yapılan projede bilginiz olmadı? Siz bir proje getirdiniz de ben karşı mı çıktım? 5. ayın toplantısını yapıyoruz. 1 tane proje getir” dedi.

İsrafın olmadığı Isparta Belediyesinde projelerin ve alımların tek tek incelenerek yapıldığını belirten Başkan Başdeğirmen, CHP’li belediyelere atıfta bulunarak “onlar gibi 4 sanatçı getirip 14 milyon lira ödeyerek Zafer Bayramını yapabilirdik. Ama biz yerel sanatçımız ve fener alayımızla dört dörtlük program yaptık. İşte tasarruf budur” dedi.

Başdeğirmen; “Şimdi burada, tasarruf olması için israf olması lazım.  İsraf olmayan bir yerde tasarrufu öneremezsiniz. Bana diyin ki Isparta Belediyesi olarak sizler çok anormal bir şekilde harcama yapıyorsunuz. Bizim yaptığımız o çok ucuz ve kaliteli hizmeti birçok belediyede göremezsiniz. Her şeyi ince ince detayıyla noktası virgülüne, lastik alımına kadar hep beraber ilgilenerek alıyoruz. Eğer ben de senin çok iyi yakından tanıdığın belediye gibi 30 Ağustos törenlerinde 14 milyon lira verip 4 tane konser verseydim, bana burada çıkıp, benim Isparta’daki tüyü bitmedik yetimin hakkını niye konserlerde harcıyorsun deseydin, ben şu masanın altına girerdim” dedi.

Seçim öncesi CHP’li belediye başkan adaylarının emekliye 8 bin lira maaş vereceğini hatırlatan başkan Başdeğirmen, “kaç tanesi veriyor bana bir söyleyin. Ondan sonra konuşalım. Burada atmayla olmaz bu işler. Burası Belediye Meclisi. Burası yerel sorunların konuşulacağı yer” diye konuştu.

Mezarlıklardaki sebillerin kapatılması ile ilgili soruya da yanıt veren Başkan Başdeğirmen, “Sadece asri mezarlıkta 142 çeşme var. 2 tane vatandaş abonelik almış.Sebil ne demek? O suyun parasını sen karşılıyorsan sebildir” şeklinde cevap verdi.

CHP’li meclis üyesinin, “itibarda tasarruf yapmıyor musunuz?” sorusuna da yanıt veren Başkan Başdeğirmen, “Benden önceki dönemlerde Belmaş ve ISBAŞ’tan huzur hakkı alınıyordu. Ama ben 6 yıldır 1 lira dahi huzur hakkı almadım” ifadelerine yer verdi.