Yazın gelmesiyle birlikte bisiklet kullanımıyla birlikte bisiklet kazaları artış gösterdi. Isparta’da uzun yıllar bisiklet tamiri yapan Tarık Sarı, kaza yapan bisikletleri göstererek, yaşanan kazalara çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

Faiz İndirim Kararı Altın Fiyatlarını Yükseltti Faiz İndirim Kararı Altın Fiyatlarını Yükseltti

Isparta’da yaz aylarının gelmesiyle birlikte özellikle çocuklar sokaklarda vakit geçirmek istemesinden dolayı bisiklet kullanımı arttı. Ancak, bu durum zaman zaman trafikte tehlikeli sonuçlar doğurdu.

PANDEMİ DÖNEMİNDEN SONRA SATIŞLAR PATLADI

Isparta’da çocukların aksine yetişkinlerin de bisiklet kullandığını belirten Sarı; “ Bisiklet hangi havada hangi yerde olursa olsun yarı yolda bırakmaz. Dünyanın belki en iyi icatıdır. Pandemi döneminde satışlarımız artmış durumdadır. Bisikleti önceden çocuklar kullanırdı. Fakat sıcak havaların etkisiyle vatandaşlar otobüs beklemek istemiyor. Gideceği yerlerde yürüme mesafesi uzun olduğu için yine sıcaklardan bunalıyor. Bunun için daha kullanışlı olan bisikletleri tercih ediyor. Bu sebeplerden dolayı artık yetişkin vatandaşlar da bisiklet kullanmaya başladı. Bir de bunun trafik sorunu var. Bisikletlerin fiyatları da her geçen yıla göre artıştadır. Vatandaşlar bir kere sağlam olanı aldıktan sonra kaza veya düşme gibi sebepler olmadığı sürece o bisiklete ömürlük olarak biniyor” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Ali Rıza Cesur