Kanunu Şehit Jandarma Uzman Çavuş Erol Soyer’in Cumhuriyet Savcısı olan kızı Merve Soyer, babasının şehadetinin 29. yıl dönümünde yeri görev yerine atandı. 

Bu atama, babasının şehadetinin 29. yıl dönümüne denk geldi. 

Merve Soyer, hukuk fakültesini bitirerek Cumhuriyet Savcısı olarak atanmanın sevincini yaşadı. Annesi Seher Soyer, “Kızım ile gurur duyuyorum. Kızım babasını hiç tanımadı. Eşimin şehitliğinden 40 gün sonra dünyaya geldi. Babasının fotoğraflarına bakarak büyüdü. Hayallerini gerçekleştirerek Cumhuriyet savcısı oldu. Bugün de babasının şehadetinin 29. yılında yeni görev yerine atandı” şeklinde duygularını ifade etti.

Isparta’da Aynı Yerde İki Farklı Kaza Isparta’da Aynı Yerde İki Farklı Kaza

1993 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’nde Jandarma Uzman Çavuş olarak göreve başlayan Erol Soyer, 1994 yılında Seher Soyer ile evlendi. Uşak’taki görev sürecinin ardından İzmir Foça’da komando eğitimi aldı ve Muş’un Hasköy ilçesine tayin edildi. Eşinin hamileliği nedeniyle Isparta’da kalan Soyer, 26 Temmuz 1995 tarihinde, Isparta’ya gitmek üzere hazırlandığı sırada Kovuktaş köyüne yapılan terör saldırısını öğrenerek bölgeye hareket etti. PKK’lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit oldu.

Kaynak: Haber Merkezi