Sarıdaş, yazılı açıklamasında, kuzu ve oğlak desteklemeleri için başvuru yapacak yetiştiricilerin aynı zamanda sürü yöneticisi istihdamı desteğine de başvurmuş sayılacaklarını belirtti. Yetiştiriciler, bu destekten faydalanmak için gerekli belgeleri 25 Ocak 2025 tarihine kadar tamamlayarak Tarım ve Orman il/ilçe müdürlükleri ne teslim etmeleri gerektiğini ifade etti.
Ayrıca, 25 Ocak-31 Ocak 2025 tarihlerinde Sosyal Güvenlik Kurumu prim borçluluk durumunun ve primlerin uygun hizmet kodundan yatırılıp sorgulanabileceğini bildirdi.
Zaman aşımına dikkat çeken Sarıdaş, 10 Şubat 2025’e kadar çobanın fiilen sürünün başında olup olmadığının ve hayvanların yerinde tespitinin yapılacağını, göçer hayvancılık yapan işletmelerin tespit tutanaklarının destek başvurusu yapılan ile gönderilmesinin sağlanacağını söyledi.
Başvuruların uygun bulunması halinde Hayvancılık Destekleme Sistemi üzerinden onayların en son 15 Şubat’ta verileceği belirtildi. İcmal-1 askı dönemi ve itiraz dönemi ile İcmal-2’nin il müdürlüğüne gönderilmesi ve İcmal-3’ün Hayvancılık Genel Müdürlüğü’ne gönderilmesi süreçlerinin ardından destek başvuruları 21 Mart 2025 tarihinde tamamlanmış olacak. Isparta İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Sarıdaş, küçükbaş hayvancılığın çobansız sürdürülemeyeceğine dikkat çekerek, çoban sayısının artmasının sektörün geleceği açısından kritik önem taşıdığını vurguladı.