Isparta

Coğrafi İşaretlerinin Kullanımı Artmaya Devam Ediyor

Sebat Gülyağı ve Uçucu Yağlar Kozmetik İnşaat Makine Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ‘Isparta Gülyağı’ ve ‘Isparta Gül Suyu’ coğrafi işaretini kullanmaya hak kazandı.

Abone Ol

Isparta Ticaret Borsası tarafından Türk Marka ve Patent Kurumuna yapılan başvuru sonucunda “Isparta Gülyağı ve Isparta Gül Suyu’’ tescillenerek koruma altına alınmıştı. İlimizde üretilen gülyağı ve gül suyunun markalaşmasını sağlamak ve kalitesini korumak amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında denetimler başarı ile devam ediyor.

Yapılan denetimler sonucu Sebat Gülyağı ve Uçucu Yağlar Kozmetik İnşaat Makine Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ‘Isparta Gülyağı’ ve ‘Isparta Gül Suyu’ coğrafi işaretini kullanmaya hak kazandı.

ITB Yönetim Kurulu Başkanı Hüdai Şahin, yapılan denetimler sonucu gerekli tescil şartlarını sağlayarak Isparta Gülyağı ve Isparta Gül Suyu coğrafi işareti kullanım izni alan  Sebat Gülyağı ve Uçucu Yağlar Kozmetik İnşaat Makine Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi yetkilisi Hasan Ali Kınacı’ya  belgesini takdim etti.

Belge taktim töreninde Şahin şu sözlere yer verdi: “ Borsamız tarafından ilimizin ürünlerinin marka değerini artırmak  ve kalitesini korumak amacıyla alınan Isparta Gülyağı ve Isparta Gül Suyu coğrafi işaretlerinin kullanımını yaygınlaştırmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda ilimizin güzide üreticilerinden Sebat Gülyağı firması da denetimlerden başarı ile geçerek hem Isparta Gülyağı hem de Isparta Gül Suyu coğrafi işaretini kullanmaya hak kazanmıştır. Kendilerine belgelerini vermekten mutluluk duyuyoruz. İnşallah tüm üreticilerimiz ve sektör paydaşları da bu konuda aynı hassasiyeti göstereceklerdir.

 Amacımız, ilimizin marka değerlerine ve ürünlerine katma değer kazandırmak tercih edilen ürünler kategorisine sokabilmektedir.  Bu sayede dünya pazarında daha fazla söz sahibi olabiliriz. Bu duygu ve düşüncelerimle  coğrafi işaretlerimize sahip çıkılması konusundaki duyarlılığından dolayı Hasan Ali Kınacı beyi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”