Eski İngiltere menajeri Sven-Goran Eriksson'un 76 yaşında hayatını kaybetmesiyle futbol dünyasından övgü dolu mesajlar yağdı.

Prens William ve David Beckham, İngiltere milli takımını çalıştıran eski menajer Sven-Goran Eriksson’un ölümünün ardından, onu “oyunun gerçek bir beyefendisi” olarak andılar bu. 76 yaşındaki Eriksson, geçen yıl pankreas kanseri teşhisi konduktan sonra yaşamını yitirdi.

2001'den 2006'ya kadar İngiltere'yi yöneten ve İngiltere milli takımının ilk yabancı menajeri olan İsveçli Eriksson'un ölümü, ailesi tarafından pazartesi sabahı doğrulandı. Eriksson, ocak ayında verdiği bir röportajda “en fazla bir yıl daha yaşayabileceğini” söylemişti.

Sürücüler dikkat: Zaman daralıyor! Yenilemeyen ceza yiyecek Sürücüler dikkat: Zaman daralıyor! Yenilemeyen ceza yiyecek

David Beckham, Instagram'da Eriksson ile yaptığı son görüşmeye dair bir video paylaşarak şunları yazdı: "Güldük, ağladık ve veda ettiğimizi biliyorduk burada. Sven, her zaman olduğun kişi için teşekkür ederim – tutkulu, şefkatli, sakin ve gerçek bir beyefendi.”

Futbol Federasyonu’nun hamisi olan Prens William, Twitter’da paylaştığı bir mesajda, “Sven-Goran Eriksson'un vefatını duymak üzücü. Onu birkaç kez İngiltere menajeri olarak tanıma fırsatı buldum ve her zaman karizması ve oyuna olan tutkusuyla etkilenmiştim. Düşüncelerim ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte. O oyunun gerçek bir beyefendisiydi. W.” dedi.

Eski İngiltere forveti Michael Owen, Eriksson'u "en iyilerden biri" olarak nitelendirdi. Eriksson’un İngiltere’nin başında olduğu dönemdeki en unutulmaz an, 2001’de Almanya’ya karşı Münih’te elde edilen 5-1’lik zaferdi ve Owen bu maçta hat-trick yapmıştı.

İngiltere kaptanı Harry Kane, Eriksson’ın görevinden ayrıldıktan sonra milli takıma katılmış olmasına rağmen, Instagram’da “Sven’in altında oynama ayrıcalığına sahip olmadım ama onun İngiltere menajeri olarak oynayanlar tarafından ne kadar sevildiğini ve saygı gördüğünü biliyorum. Bu zor zamanda düşüncelerim ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte.” dedi.

Futbol Federasyonu başkanı Mark Bullingham, Eriksson’ın gelecek ay Wembley’de oynanacak Finlandiya maçı öncesinde anılacağını belirtti.

Bullingham, “Bu çok üzücü bir gün. Sven, İngiltere taraftarlarına unutulmaz anılar yaşattı. Onun rehberliğinde Almanya’ya karşı Münih’te elde edilen 5-1’lik galibiyeti kimse unutamaz. Sven, önemli çalışmalarıyla hak ettiği şekilde anılacak ve sonsuza dek hatırlanacak.” dedi.

Eriksson’un eski kulüpleri arasında yer alan Manchester City ve Benfica da taziye mesajları yayınlarken, UEFA, “Avrupa futbol camiası adına, UEFA’daki herkes Sven-Goran Eriksson’un ölümünü büyük bir üzüntüyle öğrenmiştir. IFK Göteborg ile 1982'de UEFA Kupası'nı kazanan Sven, 1999'da Lazio'yu UEFA Kupa Galipleri Kupası'na taşımıştı. Huzur içinde yat, Sven.” dedi.

Eriksson’un çocukları Lina ve Johan, babalarının “her zaman olduğu gibi iyi ve pozitif bir insan olarak” hatırlanmasını umduklarını söylediler.

Açıklamalarında, “Babamız, bu yılın başında ciddi hastalığını bize anlattı ve Avrupa'daki arkadaşlarından ve futbolseverlerden inanılmaz bir destek aldı. İngiltere, İtalya, Portekiz ve İsveç'teki birçok futbol takımından davet aldı." dediler.


 

Editör: Newstanitim Newstanitim