Isparta

Dr. Erol Kesici’den o görüntü ile ilgili açıklama

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Bilim Danışmanı Dr. Erol Kesici, Eğirdir Gölündeki heyecan yaratan o görüntü ile ilgili açıklamada bulundu.

Loading...

Abone Ol

Eğirdir Gölü'nün korunması için uzun yıllardır mücadele veren Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Bilim Danışmanı Dr. Erol Kesici, geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinde paylaşılan Eğirdir Gölü’nde kabarcıklarının oluşması nedeniyle su kaynağı bulunduğu düşünülen videonun eski olduğunu söyledi.

Doktor Kesici, videoda gölün arkasında kalan dağlarda kar gözüktüğünü ama Eğirdir’de şu anda kar bulunmadığını belirtti. Eğirdir Gölü’nde zaman zaman su kabarcıklılarının oluştuğunu nedeninin ise metan gazı çıkışından kaynaklandığını dile getiren Doktor Kesici, açıklamasında; “Geçen günlerde Eğirdir Gölü’nde su kabarcıklarının oluştuğu ve su kaynağı olabileceğine dair bir video paylaşıldı. Öncelikle videonun eski olduğunu düşünüyorum çünkü arka plandaki dağlarda kar görünüyor. Halbuki bu kış Eğirdir’de birikecek kadar kar yağmadı ve şu anda da dağlarda kar yok. Gölde zaman zaman böyle kabarcıklar görünüyor ama bunun sebebi de metan gazı çıkışından kaynaklanıyor. Göl, herkesin bildiği gibi kirli ve bu gibi metan gazı çıkışları gözlemlenebiliyor. Keşke bir kaynak bulunsa, biz de çok isteriz ama Eğirdir Gölü’nde bu şekilde fokurdayan bir su kaynağı yok” dedi.