Isparta Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Isparta İl Özel İdaresi, kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlara alternatif gelir kaynakları sunmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, dünyanın en pahalı baharatı olarak bilinen safran, Aksu ve Eğirdir ilçelerinin köylerinde yetiştiriliyor.

Geçtiğimiz haftalarda Eğirdir’in üç köyünde, toplam 2.500 metrekarelik bir alanda safran üretimine yönelik önemli bir adım atıldı. Proje çerçevesinde, 10 aileye 30’ar gram safran soğanı dağıtıldı. %75 oranında Isparta İl Özel İdaresi hibesiyle hayata geçirilen projeden toplam 10 aile faydalandı.

Isparta’da Usulsüz Ve Kaçak Avcılığa Geçit Yok Isparta’da Usulsüz Ve Kaçak Avcılığa Geçit Yok

Isparta Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Tuğrul, safran üretimine verdikleri önemi vurgulayarak, "Kentimizde deneme amaçlı olarak başlattığımız safran yetiştiriciliğini önümüzdeki yıllarda daha da artırmayı hedefliyoruz," dedi. Eğirdir bölgesinde deneme amaçlı kurulan safran bahçelerinin yanı sıra, Bağacık ve Gökçük köylerinde 34 çiftçinin 250 metrekarelik alanlarda deneme üretimlerine başladığını belirtti. Safran soğanlarının valilik aracılığıyla dağıtıldığını dile getiren Toğrul, bölgedeki üretimin kalitesine ve uyumuna bağlı olarak safran yetiştiriciliğinin daha geniş alanlara yaygınlaştırılacağını ifade etti.

Bu projeyle kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların gelir seviyesinin artırılması ve safran üretiminin bölgede yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi