Isparta

Eğirdir’de İtfaiye Erleri Mesaiye Sporla Başlıyor

Isparta’nın Eğirdir İlçesinde Eğirdir Belediyesine bağlı İtfaiye Müdürlüğünde görevli itfaiye erleri mesaiye spor yaparak başlıyor.

Abone Ol

Eğirdir İtfaiye Müdürü  Ramazan Kurthan; ‘Eğirdir İtfaiye Müdürlüğü olarak 7/24 esasına göre görev yapmaktayız. 15 Personel ve 5 aracımız var. Sabah erkenden spor faaliyetimizi gerçekleştiriyoruz, hazırlıklarımızı yapıp, göreve hazır bir şekilde bekliyoruz. Herhangi bir kaza, yangın, afet sel, olaylarına müdahale etmek için 24 saat personelimiz hazır beklemektedir. Halkımızın can güvenliği için buradayız. Göreve çıktığımızda arkadaşlarımız sanki kendi eviymiş gibi, sanki kendi arkadaşı kaza yapmış gibi o kadar hızlı ve emniyetli bir şekilde buradan çıkış yaparak canı gönülden müdahale ederek her türlü fedakarlığı göstermektedir.’ dedi.

İtfaiyenin kadın eri Ayşegül Karabuğa ise; ‘1 yıldır Eğirdir İtfaiye Müdürlüğünde çalışmaktayım, Burdur Altınyayla Mehmet Tuğrul Meslek Yüksek Okulundan mezun oldum. Stajımı Eğirdir İtfaiye Müdürlüğünde gerçekleştirdikten sonra burada görevime başladım, burada 7/24 esasına göre çalışmaktayız, dedi.

Diğer görevli itfaiye erleri de görevlerini severek yaptıklarını belirterek, 24 saat halkımızın hizmetinizdeyiz, dediler.

İtfaiye Sorumlu Çavuşu ve Grup Amiri Mustafa Binatlı ise verdiği bilgilerde; ‘Yangın 3 elementin bir araya gelmesiyle oluşan istem dışı ateş sistemidir, yanıcı madde, yakıcı madde, oksijen bunu üçü bir araya gediği zaman istem dışı yangın medyana geldi. Bunu söndürmek için bu elementlerden bir tanesini ayırmamız gerekiyor. Bizim soğutmayla yaptığımız söndürmede biz bu oksijeni ayırıyoruz, yanmamasına engel oluyoruz. Tatbikatta yaptığımız gibi suyla soğutarak yangının kontrol altına alınmasını sağlıyoruz, ve bir müddet soğutma yapıyoruz, illaki yangınlarda bu 3 elementten birisini ayırmadıktan sonra yangın sönmüyor, yanıcı madde, yakıcı madde ve oksijen, biz oksijeni keserek müdahale yaptık şu anda ve yangını söndürdük’ dedi.

Sorumluluk bölgeleri ve çevre İl ve İlçelerden gelebilecek görevlere de müdahale eden Eğirdir İtfaiye Müdürlüğü ekipleri günde en az bir defada tatbikat gerçekleştiriyorlar.