Isparta’da Minibüsten Düşen Yaşlı Adam Yaralandı Isparta’da Minibüsten Düşen Yaşlı Adam Yaralandı

Eylül ayında elektrik fiyatlarına zam yapılmayacak ve 100 kilovatsaat (kWh) elektrik tüketen bir abonenin faturası 207,23 TL olarak sabit kalacak. Bu karar, milyonlarca vatandaşın elektrik faturalarındaki artış baskısından kurtulmasına yardımcı olacak.

Pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşının küresel enerji fiyatlarını artırdığı dönemde, Türkiye’de devlet destekleriyle tüketiciler daha düşük elektrik faturaları ödüyor. 1000 TL'lik bir elektrik faturasının yaklaşık 600 TL’si devlet tarafından karşılanırken, doğalgaz faturalarındaki destek ise 700 TL'ye kadar çıkabiliyor. 2023 yılında toplamda 280 milyar TL’yi aşan bu desteklerin, 2024 yılında 584 milyar TL’ye ulaşması bekleniyor. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 3 milyon 721 bin haneye aylık 75 kWh ile 150 kWh arasında elektrik tüketim desteği sağlanıyor ve bu yıl sağlanan destek miktarının 10 milyar TL’yi aşması öngörülüyor.

Yeni düzenlemelerle, faturalarını düzenli ödeyen ihtiyaç sahibi aboneler için güvence bedeli ödemesi kaldırıldı ve geçmiş yıllarda unutulmuş veya iade edilmemiş güvence bedelleri hak sahiplerine geri iade edilecek.

Kaynak: Haber Merkezi