Isparta

Engelli otoparklarına başka hiç kimsenin park etmemesi gerekiyor

Engelli vatandaşların günlük hayatlarında zorluk yaşamalarına engel olmak amacı ile birtakım önlemler alınıyor. Engelliler için ayrılan otoparklara engelli olmayan vatandaşların araç park etmesi tepki ile karşılanıyor.

Abone Ol

Engelli vatandaşların trafikte daha rahat bir şekilde park yeri bulmaları için onlara özel park alanları oluşturulmaktadır. Bundan dolayı da engelli yerine park etmekte olan diğer araçlara çeşitli cezai işlemler uygulanmaktadır.

Öncelikle her bireyin araba kullanmakta iken daha dikkatli ve hassas davranması gerekmektedir. Aynı zamanda kurallara doğru bir şekilde uyması ve bununla birlikte diğer insanların haklarını ihlal etmemesi gerekmektedir. Hem kendi canını hem de karşısındaki insanın canını koruması gerekmektedir. Bundan dolayı eğer kişi kurallara uymaz ise bazı cezalar verilmektedir.

Engellilere ait alanlara park etmenin cezası da bulunmaktadır. Bu nedenle aracın nereye pek edildiğine, park edilen bölgenin doğru olup olmadığına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Engellilere ayrılmış olan park bölümüne engelsiz olan kişilerin araçlarını park etmeleri yasaktır. Yasak olarak düzenlenmiş bir konu olduğundan dolayı engelli yerine park etmiş olan engelli olmayan vatandaşlara ceza kesilmektedir. 

Bu bölgeye engelli olan bireylerden başka hiç kimsenin park etmemesi gerekmektedir.