Isparta

Erken Emeklilik İçin Yasal İmkanlar

Milyonlarca kişi, EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) yasası sayesinde emeklilik hayaline kavuşmuşken, 8 Eylül 1999 tarihinden sonra sigortalı olanlar için erken emeklilik imkanları kısıtlı kalmaktadır.

Abone Ol

. Ancak bu durum, çeşitli yasal düzenlemelerle telafi edilebilir. İşte bu tarih sonrasında sigortalı olanlar için erken emeklilik imkanları:

1. Yaş ve Prim Şartları

Sigorta girişi 8 Eylül 1999 tarihinden sonra olanlar için emeklilik şartları şu şekildedir:

  • Kadınlar: 58 yaş ve 7 bin gün prim
  • Erkekler: 60 yaş ve 7 bin gün prim

Bu şartları karşılayanlar, emeklilik tarihlerinde bazı yasal avantajlardan yararlanarak, daha erken yaşta emekli olabilirler.

2. Erken Emeklilik İçin Yasal İmkanlar

  • Ağır İşler ve Özel Meslekler: Ağır işlerde çalışanlar, madencilik, gazetecilik gibi riskli mesleklerde yer alanlar, sigortalılık sürelerine ek günler kazanabilir ve işe giriş tarihleri geriye çekilebilir. Bu, emeklilik yaşını öne çekme şansı sunar.

  • Kadın Çalışanlar için Çocuk Borçlanması: Kadın çalışanlar, çocukları üzerinden prim kazanma imkanına sahiptir. 3 çocuğa kadar yapılan borçlanmalarla 2 bin 160 gün, yani 6 yıllık prim kazanılabilir. Bu, yıllık ve yaş şartlarını dolduran bir annenin, 3 çocuğu varsa emeklilik yaşını 6 yıl öne çekmesine olanak tanır. Tek şart, çocukların sigorta girişi tarihinden önce doğmuş olmasıdır.

  • Erkek Çalışanlar için Askerlik Borçlanması: Erkek sigortalılar, askerlikte geçen süreyi borçlanarak sigorta giriş tarihini geriye çekebilir. Bu yöntemle en az bir yaş daha erken emeklilik mümkün olabilir.

3. Kısmi Emeklilik

Kısmi emeklilik olarak adlandırılan bu yöntemde, 15 yıl ve 3 bin 600 gün prim şartı ile emeklilik mümkün olabilmektedir. Bu imkan, sigorta girişi 9 Eylül 1999 tarihinden önce olanlar için geçerlidir. Bu tarihten sonra sigortalı olanlar için ise prim şartı 4 bin 500 güne ve yıl şartı 25 yıla çıkarılmıştır.

4. Malulen Emeklilik

Çalışma gücünü en az yüzde 60 oranında kaybedenler, sağlık raporu alarak malulen emekli olabilirler. Bu durumda, en az bin 800 gün prim yeterlidir. Ayrıca, engelli çalışanlar, en az yüzde 40 engellilik ile vergi indirimi aldıkları takdirde yaş şartına bakılmaksızın, 15 yıl ve 3 bin 600 günden başlayarak işe giriş tarihlerine göre 18 yıl ve 4 bin 680 güne kadar süreyle emekli olabilirler.