Eylül ayı neredeyse yarılandı ve kripto paraların geneli tarihsel Eylül performansına uygun biçimde düşüş yaşadı. 10 yılı aşkın süredir kripto paralarla ilgili Türkçe içerikler üreten COINTURK bu alandaki (Türkiye’de) ilk içerik platformlarından. Yakın zamanda piyasa değerine göre en büyük kripto paraların Eylül performanslarını ele aldılar.

ETH, BNB, SOL ve XRP Coin

En büyük stablecoin olan USDT ve USDC dışarıda bırakıldığında bu altcoinler en büyük kripto paralar. Piyasa değerine göre ilk 4 altcoin son 1 haftada kayda değer artış yaşamadı. Sadece BNB Coin eski CEO’nun yaklaşan tahliyesinden heyecanla olacak 7 günde yüzde 8 oranında artış yaşayarak 544 doları aştı.

Eylül ayına 2.500 dolarda başlayan Ethereum (ETH) piyasa değeri bakımından en büyük altcoin olma özelliğine sahip. Aynı zamanda akıllı sözleşme platformları arasındaki en aktif yer olma özelliğini taşıyor. Büyük bankalar, fonlar burada tokenize tahvil ihracından blockchain testlerine kadar çok fazla şey yapıyor. Eylül ayında yüzde 15 düşen ETH şimdi 2.140 dolar dibinin üzerinde 2.347 dolarda oyalanıyor.

BNB Coin arkasında en büyük hacim oluşturan kripto para borsası Binance’ın olduğu ikinci en büyük kripto para birimidir. 6 Eylül günü 472 dolara kadar gerileyen BNB Coin fiyatı 74,5 dolar yani yüzde 15 artış yaşayarak dipten toparlandı. 5 Eylül günü 400 doların altına düştüğü için son birkaç haftada cesur davranan yatırımcılar fazlasıyla ödüllendirilmiş oldu. Ay sonunda eski Binance CEO’su CZ tahliye edilecek ve son çeyrekte borsa gelirlerinin de artması bekleniyor. BNB Coin bu iki sebepten dolayı artıyor olabilir.

Sürücüler dikkat: Zaman daralıyor! Yenilemeyen ceza yiyecek Sürücüler dikkat: Zaman daralıyor! Yenilemeyen ceza yiyecek

XRP Coin Eylül ayının net kaybedenleri arasında. Yeni aya 0,56 dolar üzerinde başlayan altcoin bir daha bu seviyeye dönemedi. Eylül ayında yüzde 11 civarında düşüşle 0,5 dolara kadar gerilese de SEC davasının artık sonuna gelinmesi nedeniyle daha büyük dipler görmedik. SEC ikincil piyasa satışlarının menkul kıymet olduğu tezini mahkemeye kabul ettiremediği için güçlü bir yenilgi aldı.

Bitcoin (BTC) Yorumları

Fed toplantılarından önce Bitcoin öncülüğünde kripto paraların geri kalanının zayıf performans gösterdiğini biliyoruz. Bugünlerde de durum aynı şekilde. 60.000 altında kalıcılık eden Bitcoin (BTC) fiyatı Fed Başkanı Powell’ın yapacağı açıklamalara bağlı olarak faiz indirim döngüsüne dair mesajlar ışığında rotasını çizecektir.

Uzmanlar Fed’in keskin faiz indirimlerinden kaçınacağını ve ekonomiyi daha fazla sarsmamak için temkinli hareket etmek zorunda kalacağını düşünüyor.

Editör: Newstanitim Newstanitim