Verilere göre, aylık bazda en büyük kazancı euro sağlarken, yıllık kazançta ise külçe altın ön plana çıktı.
Mart ayında, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde, euro yüzde 4,42 oranında reel getiri sağladı. Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise eurodaki kazanç yüzde 3,83'e geriledi.
Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde, diğer yatırım araçları arasında külçe altın yüzde 2,90, BIST 100 endeksi yüzde 1,66, mevduat faizi (brüt) yüzde 1,27 ve Amerikan Doları yüzde 0,64 oranlarında yatırımcılarına reel getiri sağladı. Buna karşın, Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) yatırımcısına yüzde 1,90 oranında kayıp yaşattı.
TÜFE ile indirgendiğinde ise külçe altın yatırımcısına yüzde 2,31, BIST 100 endeksi yüzde 1,08, mevduat faizi (brüt) yüzde 0,69 ve Amerikan Doları ise yüzde 0,07 oranlarında reel getiri sağladı. DİBS ise TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 2,46 oranında kayıp yaşattı.
Mart ayında, euro en yüksek aylık kazancı sağlarken, yıllık bazda ise külçe altın en fazla reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu. Bu gelişmeler, yatırımcıların hangi araçlara yönelmesi gerektiği konusunda önemli bir gösterge sunuyor