Isparta

Ev Alımında Tüketicilerin Yaşadığı Soruna Çözüm Bulundu

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri tamamlandı ve teklif kabul edilerek yasalaştı.

Abone Ol

Yürürlüğe giren yeni yasa, tüketicilerin haklarını daha iyi koruma amacı güden düzenlemeleri içeriyor. Yeni düzenlemelerle tüketicilerin karşılaştığı çeşitli sorunlara daha hızlı ve etkin çözümler getirilmesi amaçlanmakta olup, aynı zamanda iş dünyasının da tüketici ilişkilerinde şeffaflığı artırmaya yönelik adımlar atılıyor.

Yasanın içeriği, tüketicinin korunmasına yönelik daha katı kurallar getirirken, elektronik ticaret, sözleşme hakları, hizmet ve mal alımında garanti şartları gibi birçok alanda iyileştirmeler sağlıyor.

KONUT SATIŞINDA GELİŞME

Ev alım satım işlemlerinde usulsüzlük yapanlara yönelik rekor ceza uygulanması öngörülüyor. TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen ve yasalaşan kanun teklifiyle, ön ödemeli konut satışı bildirimlerindeki usulsüzlüklerde 6 milyon TL, diğer satış usulsüzlüklerinde ise 1 milyon TL ceza uygulanması kararlaştırıldı. MESAFELİ SÖZLEŞMELERDE YENİ DÜZENLEME

Kanun teklifi, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını hedefliyor ve konut satışında tüketici haklarının korunmasını sağlamak amacıyla önemli düzenlemeler içeriyor. Ayrıca, tüketici kredisi sözleşmeleri ve uzaktan mesafeli konut finansman sözleşmeleri ile ilgili yeni hükümler getirildi. Bu düzenlemeler, tüketicilerin kimliklerinin doğrulanmasını ve yazılı ya da mesafeli olarak yapılan sözleşmelerin geçerli olmasını şart koşuyor.

YASAYA AYKIRI SATIŞA YÜKLÜ CEZA UYGULAMASI

Bu yeni yasayla ticari reklam ve haksız ticari uygulamalar da daha sıkı denetime tabi tutulacak ve yasaya aykırı olarak piramit satış sistemini başlatanlar hakkında Türk Ceza Kanunu'nun ilgili hükümleri uygulanacak.