Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, engelli ve rahatsızlığı bulunan vatandaşların taleplerini geri çevirmiyor. Bugüne kadar çok sayıda gelen talepler doğrultusunda engelli vatandaşların evlerinin içinde, evlerinin önünde düzenlemeler yapıldı, yeni evler inşa edildi. Yine engelli vatandaşların kullandığı yollarda da iyileştirmeler gerçekleştirildi. 

Bu çalışmalardan birisi de son olarak Yakaören Köyünde ikamet eden yürüme engelli 62 yaşındaki Gani Ak ile bir üst noktada ikamet eden ve yatağa bağımlı olarak yaşayan annesi Hatice Ak’ın (80) hayatını kolaylaştıracak çalışmalar oldu. Gani Ak, yollarının dar ve toprak olmasından dolayı 150 metrelik uzunluktaki patika yolda engelli aracını kullanamadığı, zaman zaman gerek kendisi gerekse yatalak annesi için gelen ambulansın eve ulaşmakta zorlandığı yolun iyileştirilmesi için Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e talepte bulundu.

Zamlardan Sonra Isparta'da Güncel Akaryakıt Fiyatları Zamlardan Sonra Isparta'da Güncel Akaryakıt Fiyatları

Kendisine yapılan talebe anında karşılık veren Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ailenin talebinin yerine getirilmesi amacıyla Fen İşleri Müdürlüğüne talimat verdi. Fen İşleri Müdürlüğü de Gani Ak’ın ve annesi Hatice Ak’ın evine ulaşan 150 metrelik yolda çalışma başlattı. Yolda tesviye işlemi gerçekleştirilerek, kilit parke taşı döşendi.

Bu durumdan memnuniyetini dile getiren 62 yaşındaki Gani Ak, yapılan çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür etti. Ak, “Başkanımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bu vesileyle kendisine başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Eve ulaşımımda kullandığım yol ham yoldu, akülü araçla gelip gitmesi çok zor oluyordu. Annem de 4,5 yıldır yatağa bağlı yaşıyor.  Zaman zaman ambulans geliyor, bu da ulaşımda araçlara zor oluyordu. Hem benim evime ulaşımım hem de ambulansların girebilmesi için yolumuz yapıldı, kilit parke taşı döşendi. Yolumuz çok güzel oldu, çamurdan da kurtulduk. Şükrü Başkanıma çok teşekkür ederim, Allah bin kere razı olsun” dedi.

Kaynak: Belediye Bülten