Derdimi Alan tatlısı. "81 il 81 unutulmaya yüz tutmuş tarif" serisinde yer alan bu tatlı, tereyağı, pekmez ve yufka ekmekle hazırlanıyor.

Ezgi Terzi Taşkın, tatlının isminin dikkatini çektiğini belirterek, “Derdimi Alan”ın tam bir Anadolu mutfağını yansıttığını ifade etti. Bu eşsiz lezzeti takipçileriyle paylaşmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

IMEİ açtırma ücreti belli oldu IMEİ açtırma ücreti belli oldu

Derdimi Alan Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler:

  • 1 çay bardağı pekmez
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 adet kuru yufka
  • Süslemek için ceviz

Yapılışı:

  1. Kızartılmış tereyağına pekmez eklenir.
  2. Yufkalar ıslatılır ve bekletilir.
  3. Yumuşayan yufkalar küçük parçalara kesilir.
  4. Kesilen yufkalar tereyağına eklenir ve karıştırılır.
  5. Servis tabağına alınan Derdimi Alan tatlısı ceviz ile süslenerek servis edilir.

Isparta’nın bu lezzeti, hem yöresel mutfağın zenginliğini hem de unutulmaya yüz tutmuş tarifleri yeniden hatırlatıyor.

Kaynak: Haber Merkezi