Isparta

Festival kapsamında Men Kutsal Alanı’na yürüyüş yapıldı

Yalvaç 21. Pisidia Antiokheia Kültür Turizm ve Sanat Festivali kapsamında sergi açılış ve Men Kutsal Alanı’na yürüyüş gerçekleştirildi.

Abone Ol

21. Pisidia Antiokheia Kültür Turizm ve Sanat Festivali kapsamında, 1 Ağustos Perşembe günü Anlatan Meydan’da açılan Pisidia Antiokheia Kazı Sergisi ile Men Kutsal Alanı’na gerçekleştirilen yürüyüşe büyük ilgi gösterildi.

Yalvaç Anlatan Meydan’da 1 Ağustos Perşembe günü saat 16.30’da Pisidia Antiokheia Kazı Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Kazı Başkanı Prof.Dr. Mehmet Özhanlı’nın yönettiği serginin açılışını Yalvaç Kaymakamı Haluk Şimşek ve Yalvaç Belediye Başkanı Mustafa Kodal birlikte yaptılar. Sergide, 2008’den bu yana süren kazılarda elde edilen bulgular ve antik kent tarihi ile ilgili görseller izleyicilerin ilgisine sunulurken, açılışta Kazı Başkanı Prof.Dr. Mehmet Özhanlı tarafından katılımcılara fotoğraflar ve çalışmalarla ilgili detaylı bilgiler verildi.

Serginin gezilmesinin ardından saat 17.00’de Men Kutsal Alanı’na yönelik gezi başlatıldı. Belediye minibüsleri ve özel araçlarla çok sayıda vatandaş, şehir merkezine 6 kilometre uzaklıktaki Men Kutsal Alanı’na çıktılar.

Yalvaç Belediye Başkanı Mustafa Kodal, yürüyüşe gösterilen yoğun ilgiden memnuniyetini dile getirerek, katılan herkese teşekkür etti. Başkan Kodal açıklamasında; “Bugün, 21. Pisidia Antiokhiea Kültür Turizm ve Sanat Festivali kapsamında Men Tapınağı yürüyüşü gerçekleştirdik!

Pisidia Antiokheia Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet ÖZHANLI hocamızın mükemmel rehberliğinde, başta Yalvaç Kaymakamımız Sayın Haluk ŞİMŞEK olmak üzere çok sayıda hemşehrimiz ve misafirimizin katılımıyla tarihi ve kültürel zenginliklerimizi bir kez daha keşfettik.

Men Tapınağı, Anadolu’nun eski inanışlarından Ay Tanrısı Men adına yapılmış olup, Antiokheia’nın Frig devrinden Erken Hristiyanlık devrine dek baştanrısına adanan ve tüm dünyada şehirleşmiş tek dinsel merkez özelliği taşımaktadır. Gemen Korusu’nda yer alan bu kutsal alan, Men Tapınağı, stadion, tören salonu ve kült yemeklerinin yendiği yapılar gibi birçok önemli kalıntıya ev sahipliği yapmaktadır.

Katılan herkese teşekkür ederim” dedi.