Isparta

Gagavuzya Devlet Başkanı Gutul Isparta'ya Gelecek

KGK’nin Alanya’da gerçekleştirdiği medya buluşmasına katılan Ispartalı gazeteciler Hakan Yaman ve Mustafa Savlı, Gagavuzya Devlet başkanı Evghenia Gutul’u ve Sabah Gazetesi köşe yazarı Yavuz Donat’ı Isparta’ya davet ettiler.

Abone Ol

Küresel Gazeteciler konseyinin her yıl geleneksel hale getirdiği medya buluşması ve başarı ödülleri bu yılda sahiplerini buldu. Yurt içinden ve yurt dışından 250 ye yakın gazeteci Alanya’da bir araya geldi.

Isparta’dan Manşet gazetesi imtiyaz sahibi Hakan Yaman ile Haber 32 internet sitesi imtiyaz sahibi Mustafa Savlı’nın katıldığı KGK medya buluşması üç gün sürdü. Gazeteciler ilk gün Alanya’nın tarihi ve turistik yerlerini gezerken, ikinci gün medya çalıştayı ve ödül töreni gerçekleşti.

Gagavuzya Devlet başkanı Evghenia Gutul’un onur konuğu olarak katıldığı ve ödül aldığı medya buluşmasında Manşet Gazetesi imtiyaz sahibi Hakan Yaman, Gagavuzya devlet başkanı Gutul ile özel bir görüşme yaparak Isparta’ya davet etti. Ülkenin bağımsızlığını kazandığı 1991 yılında dönemin 9’ncu Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel’in büyük desteğini alan ülke halkı, Demirel’e ve Isparta’ya özel bir sevgi ve ilgi gösteriyor. Devlet başkanı Gutul, Demirel’in doğduğu ve halen anıt mezarının bulunduğu Isparta’ya gelmek ve Demirel’e dua etmek istediğini dile getirerek bütün Isparta halkına selam ve sevgilerini iletti.

Bu arada medya buluşmasına katılan Sabah Gazetesi köşe yazarı duayen gazeteci Yavuz Donat da, gazeteci Hakan Yaman’ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde Isparta’da yapılması planlanan etkinliğe katılma sözü verdi. Donat, Isparta’ya defalarca geldiğini ve çok anılarının olduğunu belirterek bu nazik davete katılabilmek ve yeniden Ispartalılar ile buluşabilme adına planlama dahilinde gelebileceğini dile getirdi. Öte yandan medya buluşmasına katılan kardeş ülke Azerbeycan’ın Türkiye’de görev yapan gazetecileri Derya Nur Jaforava ve Dilbar İskandarova Isparta’yı çok merak ettiklerini ve en kısa zamanda Güller diyarı, Demirel’in memleketi Isparta’ya gelmekten büyük bir onur duyacaklarını dile getirdiler. Azerbeycanlı meslektaşlarımızı da Mayıs ayında başlayan Gül sezonuna ve akabinde yapılacak festivale davet eden Ispartalı gazeteciler yaman ve Savlu, KGK’nın düzenlediği geleneksel medya buluşmasında Isparta’yı en iyi şekilde temsil ederek ilimize geri döndüler.