Bu deyimi eskiden çok duyardık. Ne demek peki bu? Şehrül-Emin hak pişirmek, hak dağıtmak ve hak gözetmek demektir. Şehrin emin kişi, emin insanı yani bugünkü manası ile seçilmiş belediye başkanıdır.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in ikinci kez girdiği seçimde en yakın 2 rakibinin toplam oylarından fazla oy almasının sebebi de bu sıfatı taşımasından kaynaklanmıştı.

Yerel seçim sathına girildiği zaman şahsıma; ‘Seçimi kim kazanır?’ diye soran her arkadaşa ‘Şükrü başkan kazanır. Bunca seçim gördüm bu kadar rahatını görmedim. Açık ara kazanır’ dediğime kaç kişi şahittir. Kahve falına ya da yıldızlara bakarak filan mı yaptım. Hayır, tabii ki de. Halkı dinliyordum.

Isparta halkı Şükrü Başdeğirmen’e güveniyor. Başkan da halkla iç içe olmayı, onlarla istişare etmeyi, yardıma koşmayı ve en önemlisi de yüreklere dokunmasını iyi bilen bir idareci.

TARİH BUGÜNÜ UNUTMAYACAK

Kontrolden Çıkan Kamyon Yan Yattı Kontrolden Çıkan Kamyon Yan Yattı

Çarşamba günü bir temel atma töreni düzenlendi. SDÜ Tıp Fakültesi Yoğun Bakım ve Acil Servis ek hizmet binasının temeli atıldı. İçerisinde ameliyathaneler, acil servis ve 105 yataklı bir yoğun bakım ünitesini barındıracak 10 bin m2 kapalı alana sahip bina 200 milyon liraya maledilecek.

Bu bina Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığını yaptığını Kent Hizmetlerini Geliştirme Derneği öncülüğünde yapılacak. Tıpkı daha önce Hafız İbrahim Demiralay ilköğretim okulu gibi, Hukuk Fakültesi binası gibi, ISUBÜ’ye yapılan fakülte binaları gibi.

Bir yakını yoğun bakımda tedavi gören her insanın yaşadığı bir duygu vardır. Çoğu zaman acil servisin kırmızı alanında ilk müdahale yapıldıktan sonra bir görevli çıkar ve hasta yakınlarına ‘Hastayı entübe etmek zorunda kaldık. Yoğun bakım ünitesinde boş yatağımız yok. O yüzden diğer hastanelere soruyoruz. Nerede boş yer varsa oraya sevk edeceğiz.’

Elinizden gelen bir şey yoktur. O yüzden yoğun bakım çok önem arz eden bir sağlık birimidir.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’de bu konuya temas etti. 6 Şubat’ta yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremde o felaketin yaşandığı illere giden Başdeğirmen karşılaştığı acı bir manzarayı paylaşarak, ‘Bu acı tecrübe bize böyle bir projeye başlamamız gerektiğini öğretti. Rektör hocamla, hastanemizin başhekimi ve doktorları ile bir dizi toplantılar yaparak önce 2 bin 500 m2 ile başladık. Sonra bu kapasiteyi artırdıkça artırdık ve en sonunda 10 bin m2 kapalı alanı olan 105 yatak kapasitesine sahip bir yoğun bakım ünitesine sahip Acil Servis birimi ek binasını bu şekilde yapmaya karar verdik. Bunun bir örneği ülkemizde yok. İnşallah bu projemizle Türkiye’ye örnek olacağız’ dedi.

GÜVEN ÇOK ÖNEMLİ

Bir işe girişiyorsanız ve buna siz önderlik edecekseniz arkanızdan gelecek insanların size güven duyması çok önemlidir. Başkan Şükrü Başdeğirmen bunu başarmış. Kendisinin ağzından dinlediğimiz bir anı da bunu doğrular nitelikte. Yaşlı bir teyze başkanı arar ve kendisine ait 80 gram altın olduğunu bunu hastane binasının yapımı için bağışlamak istediğini söyler. Başkan da bu şekilde alamayacaklarını bunu oğluna verip kuyumcuda bozdurduktan sonra para olarak vermesini ister. Teyze itiraz eder ve ‘Ben sana vermek istiyorum’ der. Gittiklerinde teyzenin oğlu da yanlarındadır. 80 gram altını alırlar ve oğlu da ‘Başkanım 30 gram da eşimin var bizde vermek istiyoruz’ der. 110 gram altın bozdurulur ve yardım hesabına yatırılır. Aradan birkaç gün sonra teyze yeniden arar der ki; ‘Başkan oğlum ben çekmeceleri karıştırırken 5 bin lira daha buldum onu da vermek istiyorum.’ Allah senden ve senin gibi düşünenlerden ebeden razı olsun.

İşte güven duymak ve verdiğin paranın boşuna gitmeyeceğini bilmek bu olmalı. Ben bu parayı veriyorum ve bir işe yarayacağına inanıyorum demektir.

7’sinden 70’ine halkta bu duyguyu uyandırmak da çok önemli. Başkan Şükrü Başdeğirmen lokomotifliğini yaptığı bu proje ile bence tarihe kalın harflerle bir not düşmüş oldu. En değerli hazinemiz olan sağlığımız için hayati önem taşıyan hastane ek binası tamamlandığında bu daha iyi anlaşılacaktır. Isparta halkı bir tuğla da benden olsun diyerek bu kampanyaya 4 elle sarılmış durumdadır ve bunun mimarı da Başkan Şükrü Başdeğirmen’dir.

Mesirelik alanlar, sosyal tesisler, spor alanları elbette hepsi birbirinden güzel eserlerdir ama sayın Başkan bu girişimi ile bütün bu kendi hizmetlerini bile sollamıştır.

Kaynak: Haber Merkezi