Süleyman Demirel Üniversitesi Gençlik Araştırmaları Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Geleceğin Üniversiteleri Çalıştayı” gerçekleştirildi.
Çalıştayın açış konuşmasını yapan SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, etkinliğin, üniversiteler ve sektör arasındaki işbirliğini artırmayı hedeflediğini belirtti. Prof. Dr. Ayyıldız, “Bu çalıştayı South Florida Üniversitesi ile ortaklaşa düzenliyoruz. Amacımız, öğrenci taleplerini bilimsel bir şekilde toplayarak, yeni neslin beklentilerine uygun bir üniversite modeli oluşturmak. Ayrıca, öğrencilerin iş dünyasına entegrasyonunu kolaylaştıracak yenilikçi eğitim modelleri geliştirmeyi amaçlıyoruz.” dedi. Prof. Dr. Ayyıldız, çalıştayın tematik alanlarda gençlerin fikirlerini dinlemek ve geleceğin üniversitelerini şekillendirecek stratejik bir temel oluşturmak amacıyla düzenlendiğini vurguladı.
Proje Yürütücüsü ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Günay ise yaptığı konuşmada, Gençlik Araştırmaları Koordinatörlüğü olarak son iki yılda 200’ün üzerinde üniversitede gençlerin temel sorunları üzerine çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Günay, “İlk çalışmamızda ‘Gençlerin en büyük problemi nedir?’ sorusuyla başladık ve farklı üniversitelerde okuyan öğrencilerin verdiği yanıtların sıralaması değişmedi. Öğrencilerin en büyük sorunları arasında “ekonomi” ve “eğitim sistemi” gibi konular öne çıkıyor.” dedi. Doç. Dr. Günay, Türkiye’deki öğrenci profiliyle 5 farklı üniversiteden katılımcıların yer aldığı çalışmanın, Florida’daki South Florida Üniversitesi ile ortaklaşa yapıldığını ve çalıştayın bugün aynı konsept ile South Florida Üniversitesinde de gerçekleştirildiğini ifade etti.
Farklı İki Ülkede Aynı Gün Gerçekleştirildi
South Florida Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cihan Çobanoğlu, South Florida Üniversitesinde yaptığı açış konuşmasında şunları söyledi: “Doktora sonrası araştırmalarını yapmak üzere okulumuzda bulunan Dr. Öğr. Üyesi Osman Sesliokuyucu’nun Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Gençlik Araştırmaları Koordinatörlüğü’nün teklifini bize iletmesi oldukça dikkatimizi çekti. Bu değerli teklif üzerine harekete geçerek görüşmeler gerçekleştirdik ve sonuç olarak iki farklı ülkede aynı gün içerisinde bu çalıştayı başarıyla hayata geçirdik.”
Florida’daki çalıştayda 15’ten fazla ülkeden katılımcının yer aldığını vurgulayan Prof. Dr. Çobanoğlu, etkinlik sonunda ortaya çıkacak olan ortak raporu büyük bir heyecan ve merakla beklediklerini kaydetti.
SDÜ’deki çalıştay kapsamında; Öğr. Gör. Dr. Onur Pişirir moderatörlünde “Dijitalleşen Eğitim ve Hibrit Öğrenme Modellerinin Geleceği” teması, Doç. Dr. M. İnci Başer Kolcu moderatörlüğünde “Öğrenci Odaklı Esnek ve Kişiselleştirilmiş Eğitim Yaklaşımları” teması, Prof. Dr. Onur Sungur moderatörlüğünde “Geleceğin Kampüsleri: “Fiziksel ve Sosyal Alanların Yeniden Tasarımı” teması, Prof. Dr. Hakan Mehmet Kiriş moderatörlüğünde “Yenilikçi ve Geliştirici Sosyal Etkinlik Tasarımları” teması, Prof. Dr. Mustafa Koç moderatörlüğünde “Uygulamalı Eğitim ve Deneyimsel Öğrenme Fırsatlarının Genişletilmesi” teması, Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Şatırer moderatörlüğünde “Teknoloji Entegrasyonu: Eğitimde Yeni Araçlar ve Sanal Gerçeklik Uygulamaları” teması, Doç. Dr. Pınar Göktaş moderatörlüğünde “İş Dünyası ile Entegre Kariyer ve Girişimcilik Programları” teması, Doç. Dr. Rukiye Çelik moderatörlüğünde “Psikolojik ve Sosyal İyi Oluşu Destekleyen Kampüs Ortamları” teması, Doç. Dr. İsmail Sadık Yavuz moderatörlüğünde “Geleceğin Akademisyeni, Yeni Akademik Roller ve Sorumluluklar” teması, Dr. Öğr. Üyesi Zafer Haklı moderatörlüğünde “Yeni Nesil Üniversite Yöneticiliği” teması ele alındı.