Gül lokumu, Türk mutfağından gelen bir tatlıdır. İşte yapımı için gereken malzemeler ve tarif:

Malzemeler:

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 limonun suyu
  • 1 çay kaşığı gül suyu
  • Kırmızı gıda boyası (isteğe bağlı)

Yapılışı:

3 İlçede Defterdarlıklar Kapanıyor mu? 3 İlçede Defterdarlıklar Kapanıyor mu?
  1. Bir tencereye unu, şekeri, nişastayı ve suyu ekleyin ve karıştırın.
  2. Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirmeye devam edin.
  3. Tencereyi ocaktan alın ve limon suyunu ve gül suyunu ekleyin. Karıştırın.
  4. Eğer kırmızı renkte bir gül lokumu yapmak istiyorsanız, birkaç damla kırmızı gıda boyası ekleyebilirsiniz.
  5. Karışımı bir kaba dökün ve soğumaya bırakın.
  6. Soğuduktan sonra, keskin bir bıçakla küçük kareler halinde kesin.
  7. Gül lokumlarını, nişasta serpilmiş bir tabağa yerleştirin ve nişasta ile kaplayın. Böylece lokumlar birbirine yapışmayacaktır.
  8. Servis yapmadan önce, fazla nişastayı silkeleyin.

Afiyet olsun!

Editör: Haber32 Büro