Isparta

Güner, ''Seçmeli dersi istemeyenler dilekçe versin!''

Manevi, İlkeli ve Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası Mil-Diyanet Sen Isparta İl Başkanı Mustafa Güner, seçmeli ders konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Kur'an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı ve Temel Dinî Bilgiler derslerinin seçme sürecinin başladığını duyurdu.
Genel Müdür Mehmet Nezir Gül yaptığı açıklamada; "Dersimi Seçiyorum, Hakkımı Kullanıyorum" sloganıyla öğrenci ve velileri "Kur'an-ı Kerim", "Peygamberimizin Hayatı" ve "Temel Dinî Bilgiler" seçmeli derslerini tercih etmeye davet etti. 

GÜNER'DEN TEPKİ

Mil-Diyanet Sen Isparta İl Başkanı Mustafa Güner, Milli Eğitim Bakanlığı'na ait okullarda dini bilgilerin seçmeli ders olarak sunulmasına tepki gösterdi. Güner, dini bilgileri öğrenmek isteyenler şu anda dilekçe verip okuyor. Bu saçmalıktır, asıl dini konuları esas alan seçmeli dersleri okumak istemeyenler dilekçe vermelidir dedi.

Güner yazılı yaptığı açıklamada, ''Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay, sendikasının Isparta İl Başkanlığında; Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Cuma hutbesinde seçmeli ders yönlendirmesi yapılmasını istemesini “Gerici Kuşatmaya Diyanet’in de Katılması” olarak yorumlamak suretiyle ve belli derslerin seçilmesi konusunun Diyanet’in görevi olmadığını ifade ederek talihsiz bir açıklama yapmıştır.

DİYANET’İN HUTBE OKUMASINDAN DAHA DOĞAL BİR ŞEY YOKTUR

Bir Diyanet sendikası Mil-Diyanet Sen olarak, öncelikle şunu söylemeliyiz ki; Diyanet İşleri Başkanlığı aziz milletimizin gözbebeği olup, eğitim hizmeti sunma görevi de vardır. Aynı zamanda halka doğruyu gösterme, doğru seçime yönlendirme, yanlıştan vazgeçirme ve öğüt verme gibi görevleri de vardır. Dolayısıyla, Başkanlığımızın ders seçmeleri için çocuklarını yönlendirme konusunda vatandaşa hutbe okumasından daha doğal bir şey olamazdı.

SEÇMEK İSTEYENLER DEĞİL, İSTEMEYENLER DİLEKÇE VERMELİDİR

“Önce Ahlâk ve Maneviyat” sloganıyla yola çıkan bir sendika olarak bizler, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi dersinin zorunlu olmasını yeterli bulmuyoruz. Çünkü Türkiye, nüfusunun yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkedir ve Müslüman bir ülkede bu dersleri seçmek isteyenler değil, evladının, Kur'an-ı Kerim, Siyer-i Nebi, Temel Dini Bilgiler derslerini öğrenmesini istemeyenler dilekçe vermelidir.

DİN DERSİ EĞİTİMİ İLKOKULDA DA DEVAM ETMELİDİR 

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı 4-6 Yaş Kur’an kurslarında çocuklara dini bilgilerin sevdirilerek ve eğlenceli hale getirilerek öğretilmesi ve isteyenlere Kur’an-ı Kerim öğretilmesi takdire şayandır. Ancak Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul öncesi eğitim kurumlarında da bu eğitimin verilmesi, ayrıca İlkokul 1’inci sınıftan itibaren Kur’an-ı Kerim, Siyer ve Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi dersleri de zorunlu hale getirilmelidir.

DİYANET EĞİTİM ALANINDA DA VARDIR

Adında, “Eğitim” olan bir sendikanın Genel Başkanının bu derslerin seçilmesine karşı olması, “Gerici Kuşatmaya Diyanet’in de Katılması” şeklindeki ifadesi, “Eğitim” konusunun Diyanet’in görevi olmadığını ifade etmesi ve bu konuda devreye sokulmasını istememesi ya cehaletini izhar etmekte ya da İslam’a ve kutsal değerlerine karşı olduğunu ifade etmektedir.'' dedi.