Mil-Diyanet Sen Isparta İl Başkanı Mustafa Güner, HAMAS lideri İsmail Haniye’ye düzenlenen hain saldırıya yönelik açıklama yaptı. Güner açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 'HAMAS hareketinin lideri İsmail Haniye, insanlık düşmanı, katliamcı Siyonist terör örgütü İsrail yönetiminin alçakça saldırısı sonucu şehit edildi. İsrail'in bu suikastle amaçladığı şey, savaşı bölgesel boyuta yaymak ve sapık inançlarına göre kendilerine va’dedilen topraklara adım adım yerleşmektir.

ÇOCUKLARI DA ŞEHİT EDİLMİŞTİ

Şehit Lider İsmail Haniye, üç oğlu ve iki torunu İsrail’in düzenlediği hava saldırısında şehit olduğunda; “Oğullarımın kanı Gazze’deki şehit halkımızın kanından daha kıymetli değildir. Çocuklarım Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın kurtuluşu uğruna canlarını feda etti. Ailemin 60’a yakın ferdi savaşta şehit oldu ve onlar ve halkımız arasında hiçbir fark yok” diyerek çocuklarının şehadeti için Allah’a şükretmişti. Babasının şehit olduğu haberini alan oğlu ise; "Babam, Filistin ulusal birliğine önem vermiş, Filistin direniş saflarının birliği için çabalamıştır ve bu suikast, direnişin kararlılığını durdurmayacaktır. Allah onu bugün, her zaman dilediği şehadete ulaştırdı" şeklinde konuşmuştu. 

MÜSLÜMANLARIN TAVRI NE OLMALIDIR?

Gazze’nin halkı ve liderlerinden kayıplar ne kadar büyük olursa olsun, İsrail’in yaptığı şantaja biz Müslümanlar asla boyun eğmeyeceğiz ve taviz vermeyeceğiz. Biz Müslümanların talepleri çok net; terör örgütü İsrail, işgal ettiği kutsal topraklarımızdan çekilerek, maddi ve manevi tazminat ödeyecektir. Biz bunlardan asla ödün vermeyeceğiz. Kötülüğün merkezi İsrail bizim düşmanımız olup, işlediği katliam, HAMAS’ın ve biz Müslümanların tutumunu kesinlikle değiştirmeyecektir. Çünkü liderlerini ve kurucularını halkının ve milletinin onuru uğruna şehit sunan hareket asla yenilmeyecektir. Bu saldırılar biz Müslümanları daha güçlü, daha sağlam, daha kararlı kılmaktadır. Liderlerine suikast düzenlenmesi ise HAMAS’ın ve Müslümanların daha güçlü ve kararlı hale gelmesi demektir.

BİZ ŞİMDİ HANGİ HALİMİZE AĞLAYALIM

Şehitlerimiz için elbette üzülecek ve ağlayacağız. Çükü kalp hüzünlenir ve göz yaşarır. Acaba, Gazze’ye ve liderine sahip çıkamayan 2 milyarlık İslam ümmetinin sessizliğine mi ağlasak? Vurdumduymazlığına ve tepkisizliğine mi ağlasak? Tankıyla, topuyla ve tüfeğiyle Gazze’yi ve liderini koruyamayan 57 İslam ülkesine, icraat yerine sadece laf üreten liderlerine mi ağlasak? Satılmışlıklara, ihanetlere ve içine düştüğümüz zillete mi ağlasak? Bir şeyler yapmak yerine sadece kınayan ve Ebabilleri çağıran Müslümanların şuursuzluğuna mı ağlasak? 

Isparta'da Salep Yetiştiriciliği İçin Önemli Bilgiler Isparta'da Salep Yetiştiriciliği İçin Önemli Bilgiler

SÜRGÜNÜ BİTİREREK SON DURAĞI OLAN CENNETE GİTTİ

Mücahit İsmail Haniye’nin çilesi ve sürgünü sona erdi. Yüce Allah (c.c) şehit yavrularıyla ve Efendimizle (s.a.s) komşu etsin aziz komutanı. Kendi vatanlarında, kendi devletlerinin çatısı altında huzur içinde yaşayabilmek için Haniye gibi yüz binlerce şehit veren Filistin ve Gazze halkına, HAMAS mücahitlerine başsağlığı diliyorum. Bizler Mil-Diyanet Sen olarak Filistin ve Gazze halkının haklı davasının her zaman yanında olacak ve ilk kıblemiz Mescid-i Aksa özgür olana dek mücadelemize devam edeceğiz.'                  

Muhabir: Ali Rıza Cesur