Isparta’nın Sütçüler ilçesine özgü olan ve Dünyada ilk 3'e giren endemik bir tür olan Sütçüler Kekiği coğrafi işaret belgesi aldı.
Isparta Gülsuyu, Uluborlu Kirazı, Eğirdir Elması için de Avrupa Birliği (AB) nezdinde Coğrafi İşaret alınmalıdır. HABER 32 açık çağrı yapıyor....
Bursa Şeftalisi Türkiye’nin AB Tescilli 24’üncü Coğrafi İşaret kapsamına giren ürünü oldu. Dosyası Şubat 2022’de hazırlanan Isparta Gülyağı için ise...
2019 yılında coğrafi işaret alınan gülyağına şimdi de AB coğrafi işareti alınması için Isparta Ticaret Borsası başvuruda bulundu.
Isparta Ticaret Borsası, “Isparta Elması”nın Coğrafi İşaret Belgesini Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescilleterek koruma altına aldı.
Isparta Gülyağı'na Avrupa Birliği (AB) nezdinde Coğrafi İşaret Tescili alma sürecinin 2023 yılında tamamlanacağını açıklamışlardı. Ancak hâlâ sonuç alınamadı.
ITB Başkanı Hüdai Şahin, 3 yıllık zorlu bir sürecin ardından Isparta Elmasını Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil ettirerek...
Uluslararası Coğrafi İşaret Seferberliği kapsamında 2023 yılında süreci başlatılan Isparta Gülyağı için AB Coğrafi İşaret Tescili hâlâ çıkmadı.
Senirkent Belediyesi, Isparta Tarım ve Hayvancılık Fuarında açtığı stantta ilçeye özgü coğrafi işaret belgeli ürünlerimizi tanıtıyor.
Isparta'nın Türkiye'de Coğrafi İşaret Tescili bulunan 17 ürünü var. Sadece 1'i Avrupa Birliği (AB) yolculuğunda… Diğer 16 Cİ Tescilli ürünümüz...
Avrupa Birliği (AB) nezdinde Coğrafi İşaret Tescili alan 13 Türk ürünü var. Son bir ay içerisinde 5 ürün daha AB...