Isparta

Halk Sağlığı Haftası etkinliklerle kutlanacak

Isparta İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Serhat Küçükcoşkun, Halk Sağlığı Haftası ile ilgili ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Dr. Küçükcoşkun açıklamasında: ’’Halk Sağlığının önemini vurgulamak amacıyla; her yıl Eylül ayının ilk haftası, “Halk Sağlığı Haftası” olarak çeşitli etkinliklerle kutlanır. Bakanlığımız tarafından bu yıl “Halk Sağlığı Haftası” 03-09 Eylül arası olarak belirlenmiştir. Bu hafta kapsamında halk sağlığı ve koruyucu hekimlik hizmetlerinin önemi vurgulanmaktadır. Halk sağlığı açısından en önemli amaç; toplumun sağlığını hastalanmadan önce koruyabilmektir.

İl Sağlık Müdürlüğümüz 3-9 Eylül tarihleri arasında “Halk Sağlığı Haftası”nı çeşitli etkinliklerle kutlayacaktır. Bakanlığımızın bu yılki teması “Sağlığını Erteleme, Harekete Geç” olarak belirlenmiştir.

Sağlık Sadece Hastalıkların olmaması değildir. Sağlık Bireylerin Bedenen, Ruhen, Sosyal yönden tam bir iyilik halini tanımlar. Teknolojik Gelişimlerin çığır açtığı, bilim insanlarının yeni buluşlar yaptığı günümüzde sağlığı henüz kaybetmeden koruyabilmek esastır.

3-9 Eylül 2024 tarihleri arasındaki etkinliklerimiz;

3 Eylül 2024 “Aşının Gücüne İnan, Aşılan”

4 Eylül 2024 “Farkında Ol Taramanı Yaptır Kanseri Engelle”

5 Eylül 2024 “Emzirmek Annenin, Anne Sütü Bebeğin Sigortasıdır”

6 Eylül 2024 “Ekranı Değil, Hayatı Yaşa”

7 Eylül 2024 “Her Adımında Aile Hekimin Yanında”

8 Eylül 2024 “Alışkanlıklarımızı Değiştiriyoruz, Sağlıklı Besleniyoruz”

9 Eylül 2024 “Sağlıklı Anneler, Sağlıklı Nesiller.’’

Bu kapsamda belirlenen ana tema ve alt temalar doğrultusunda; Halk Sağlığı Başkanlığı tarafından İl Merkezinde ve İlçelerde etkinlikler düzenlenecek.