Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) denetimi altında yetiştirilen haşhaş, ilkbaharda beyaz ve mor çiçek açıyor. Mevsim koşullarından fazlaca etkilenen, soğuk ve sıcağı sevmeyen bitki, üreticiler tarafından duruma göre en az iki kez çapalanırken, yazlık ve güzlük olmak üzere ekimi yapılıyor.

Tohumu gıdada kullanılan haşhaşın, Türkiye'de de ilgili kanun ve yönetmelik çerçevesinde kontrollü ekimine izin veriliyor. Tıpta kullanımının yanı sıra sofraları da süsleyen haşhaş, kozmetik sanayisinin de vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

Meteoroloji  Açıkladı Yağışlı Hava ve Kar Geliyor Meteoroloji Açıkladı Yağışlı Hava ve Kar Geliyor

Türkiye haşhaş üretiminde ilimiz yedinci sırada yer alıyor. En yoğun haşhaş tarımı yapılan Senirkent, Şarkikaraağaç ve Gönen'dir. 2022 TÜİK verilerine göre ilimizde 22.939 dekar alanda haşhaş üretimi yapılırken 642 ton ürün elde edildi.

Editör: Haber32 Büro