Isparta

Hastahanede Skandal Taciz İddiası

Antalya Kepez Devlet Hastanesi'nde Gastroenteroloji Uzmanı Dr. A.T.C (58), muayene sırasında 7 kadın hastaya cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı.

Abone Ol

153 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen A.T.C'nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

T.A. adlı bir kadın, geçen yıl bağırsak ve mide rahatsızlıkları nedeniyle A.T.C'ye muayene oldu. Muayene sırasında doktorun kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia eden T.A., önce Kepez Devlet Hastanesi yönetimine şikayette bulundu, ardından Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcılığın durumu Sağlık Bakanlığı'na bildirmesi üzerine uzman doktor A.T.C hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonucunda, A.T.C'nin 2018'de F.K., 2019'da S.U. ve D.B., 2021'de D.D., 2023 yılında ise T.A., F.D. ve N.S.'ye yönelik cinsel saldırıda bulunduğu tespit edildi. 15 Mart'ta çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

Nitelikli Cinsel Saldırı Suçlaması

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şikayetçilerin genellikle mide ve bağırsak rahatsızlıkları nedeniyle A.T.C'ye başvurduğu belirtildi. İddianamede, şikayetçilerin ortak şikayetinin, A.T.C'nin muayene sırasında kıyafetlerini soyarak cinsel saldırıda bulunması ve cinsel amaçlı ifadeler kullanması olduğu vurgulandı.

Bilirkişi Raporu

Olayla ilgili bilirkişi raporunda, şikayetçi T.A.'ya yapılan rektal muayenenin süresinin 15-20 dakika olmasının usule aykırı olduğu ve vajinal muayenenin gereksiz olduğu belirtildi. Diğer şikayetçilere yönelik muayenelerde de tıbbi usullere uyulmadığı kaydedildi.

Cinsel Saldırı Eyleminin Gerçekleştiği Tespit Edildi

İddianamede, alınan ifadeler, tanık beyanları ve uzmanlık raporu doğrultusunda A.T.C'nin şikayetçilere yönelik nitelikli cinsel saldırı eyleminde bulunduğu tespit edildi. Şikayetçilerin mide ve bağırsak rahatsızlıkları için hastaneye başvurduğu, rektal muayenenin tıbbi gereklilik olduğu ancak vajinal muayenelerin gereksiz olduğu belirtildi.