Haziran ayıyla birlikte kira artış oranları da belirlendi. Hükümet tarafından getirilen düzenlemeye göre, konut kiralarında yüzde 25'lik zam sınırlaması uygulanacak. Bu önlem, kiracıların ekonomik yükünü hafifletme bekleniyor.

Normal şartlarda, kira artış oranları TÜFE'nin 12 aylık ortalaması baz alınarak belirlenirken, hükümet tarafından alınan kararla yüzde 25'lik sınırlama getirildi. Buna göre, 11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında yenilenen sözleşmelerde, kiracılara yüzde 25'in üzerinde zam yapılamayacak.

Bu düzenleme sadece konut kiraları için geçerli olacak. İşyeri kiraları için ise böyle bir sınırlama bulunmuyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "1 Temmuz 2023'e kadar yenilenecek kira sözleşmelerinde bir önceki kira yılının yüzde 25'ini geçmemek koşuluyla yapılacak artışların geçerli olduğuna dair bir geçici hüküm, Adalet Komisyonu'nda Borçlar Kanunu'na eklenecek. Böylelikle konut kiralarında bir yıl süreyle bir önceki yılın kira bedelinin yüzde 25'ini geçmeyecek şekilde artış yapılabilme imkanı getiriliyor" şeklinde ifade etti.

Bu düzenlemeyle birlikte kiracılar, kira zamlarının sınırlanmasıyla rahat bir nefes alacak. Özellikle ekonomik zorluklarla mücadele eden kiracılar için bu karar önemli bir destek olarak değerlendiriliyor.

Mevcut kira bedellerine yapılacak artışlar, sözleşmenin yenileneceği Haziran ayında uygulanacak. Kiracılar, yüzde 25 sınırlaması dahilinde kira zammıyla karşılaşacaklar. Bu düzenleme, hem kiracıların mali durumunu korumayı hedeflerken, hem de ev sahiplerinin makul bir kira artışı yapabilmesini sağlıyor.

Ispartaspor'un Eski Futbolcusu Hayatını Kaybetti Ispartaspor'un Eski Futbolcusu Hayatını Kaybetti