Şahan, Isparta'da 4 farklı şubede hizmet veren işletmesinde 10 çeşit hurma bulunduğunu ifade etti. Hurmanın Ramazan ayında iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezi olduğunu vurgulayan Şahan, hurmanın tok tutma özelliği ve yüksek lif içeriği sayesinde açlık hissiyatını azalttığını dile getirdi.

Ancak, özellikle İran ve Libya'dan gelen hurmaların şeker oranının düşük olması sebebiyle satışlarını artırmak için glikoz şurubuyla tatlandırıldığını aktaran Şahan, bu durumu tasvip etmediklerini ifade etti. Glikoz şurubuyla tatlandırılan hurmanın tadının artabileceğini ancak dayanıklılığının azalacağını ve kısa sürede tüketilmesi gerektiğini belirtti.

Isparta Defterdarlığı, Vergi Düzenlemelerini Açıkladı Isparta Defterdarlığı, Vergi Düzenlemelerini Açıkladı

En önemlisi, şeker hastalarının glikoz şurubu içeren hurmayı tükettiklerinde şekerle ilgili sorunlar yaşayabileceklerini vurgulayan Şahan, tüketicilerin bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi

Editör: Ali Rıza Cesur